Sjekkliste før du søker om forbrukslån på nettet

Alle har vi fått overraskelser gjennom livet. Noen er gode andre ikke så gode. Kanskje du har fått en helt uforutsett utgift? Kona går i harnisk hvis det ikke pusses opp på badet snart. Er det familieforøkelse på gang? Et forbrukslån være redningen i slike tilfeller. Du kan låne til hva du trenger. Ingen vil stille spørsmål om hva du skal benytte pengene til eller be om sikkerhet i bil eller bolig.

Med et forbrukslån uten sikkerhet blir du mer fleksibel, men husk at du også skal kunne betjene lånet. Har du ikke råd til det kan det fort skjære seg for deg/dere. Nedenfor er noen tips før du starter søknadsprosessen.

Ha dokumenter og informasjon klar

Søker du om et forbrukslån uten sikkerhet er det en del informasjoner banken vil ha. Årsaken til dette er for å kunne se om du er kredittverdig til å låne beløpet du søker om. Når du søker om et lån er det lurt å ha dokumenter og informasjon klart på forhånd. Du må for eksempel ha den siste lønnslippen din tilgjengelig for å sende per e-post. En kopi av sist mottatt skattemelding. Du kan hente dette fra statlige altinn.no

Beregn hva du skal låne for

Å ta opp en forbrukslån uten sikkerhet krever litt planlegging på forhånd. Hvis du for eksempel trenger du 15.000 kroner er det kanskje ikke nødvendig å låne 30.000 kroner bare fordi du kan. Tenk over hvor mye du faktisk trenger, hvor mye du klarer å betale ned per måned, og hvor lang tid du trenger for å tilbakebetale lånet.

Månedskostnadene kan beregnes med lånekalkulatoren. Den er ikke 100% nøyaktig, men kan gi deg en god pekepinn. Hvis du er i tvil, kan du sende inn søknad om forbrukslån for å se dine spesifikke betingelser, slik at du vet nøyaktig hvor mye det vil koste deg å ta opp en forbrukslån.

Hvis du får avslag

Du må være myndig og i en jobb for å få et lån på nettet. Du kan heller ikke ha noen betalingsanmerkninger når du søker om lån på nettet. I tillegg blir en individuell kredittvurdering av deg utført for å se om søknaden kan innvilges av banken. Du kan ta opp forbrukslån opp til 500.000 kroner uten sikkerhet. På vår side vil du finne mange trygge norske lånetilbydere.