Sjekkliste før du tar opp et nettlån

Sjekkliste før du tar opp et nettlån. Drømmer du om en ny bil? Eller kanskje du trenger litt ekstra penger? Å ta ut et personlig lån kan være en stor beslutning å gjøre, så vi har tatt opp en liste over ting du bør vurdere før du søker.

Oppfyller jeg kravene til å kvalifisere for et personlig lån? Det første du må vurdere er om du oppfyller minimumskravene for å kvalifisere deg for et personlig lån. Gjør du det er det bare å se på listen nedenfor.

Hva er det personlige lånet til?

Det neste trinnet er å tenke på hva du vil bruke lånet til. Det er mange forskjellige typer lån i markedet, så det er viktig å velge et lån som passer din situasjon og hva du har tenkt å bruke den til.

Billån

Et billån er en fin måte å kjøpe en ny eller bruktbil uten å måtte bruke lang tid på å spare opp sparepengene dine. Bil lån har ofte en lavere rente enn et usikret personlig lån fordi bilen brukes som sikkerhet, forutsatt at kjøretøyet er under 7 år.

Hva er rentene?

En rente er et beløp som banken eller finansinstitusjonen endres på toppen av lånte penger. Ideelt sett vil du velge et personlig lån som kan tilby deg lavest mulig rente slik at du kan fokusere på å betale av pengene du lånte i stedet for ekstra rente. Lånetypen bestemmer renten. Vanligvis, hvis et lån er sikret med en eiendel, vil prisen bli lavere enn et lån som er usikret.

Hva er gebyrene knyttet til et personlig lån?

Hvert lån vil ha et annet utvalg av gebyrer knyttet til det. Gebyrer for å se etter inkluderer:

  • Etableringsgebyr
  • Servicegebyr
  • Tidlig utbetaling
  • Tidlig tilbakebetaling
  • Forsikring
  • Tilbaketrekkings-gebyr

Sørg for at du tar deg tid til å vurdere disse gebyrene når du bestemmer deg for lånets type og løpetid for å unngå unødvendige utgifter.