Skal din utenlandske partner flytte til Norge? Tips om økonomi

Skal din utenlandske partner flytte til Norge? Tips om økonomi. Flytting til Norge er en drøm for mange. Men før du pakker posene dine, er det mange ting å forstå om landet du skal til. Eller landet din kjære skal flytte til.

Å flytte til et nytt land kan være et sjokk for systemet. Et nytt språk, en ny daglig rutine, og bare en ny måte å gjøre ting på. Det kan ta lang tid å tilpasse seg. Det er viktig å lære så mye som mulig om ditt nye hjem før du tar sjansen. Vi ser på hva som kan innvirke deres økonomi.

Enten du er i ferd med å flytte til Norge, eller du bare tenker på en flytting, bør denne listen få deg til å tenke.

Du må kanskje vente lenge for å registrere deg

Ventetider på innvandringskontorer ser ut til å bli lengre hvert år. Og situasjonen er mye verre i storbyene, spesielt Oslo og Trondheim. Bestill en avtale så tidlig som mulig via UDIs nettside, og trippel-sjekke at du har alt papirarbeidet som kreves.

Det kan være vanskelig å åpne en bankkonto

Uten å ha det permanente norske ID-nummeret og en adresse i Norge, kan det være en utfordring å åpne en bankkonto. Problemet er at å leie et sted å bo i Norge trenger du vanligvis en bankkonto. Og for å få et ID-nummer, trenger du en adresse. Du må kanskje stole på en utenlandsk bankkonto for de første månedene i Norge.

Å bo koster dyrt

Å leie et rom, leilighet eller hus i Norge er en kostbar sak. Mange utleiere krever et innskudd som svarer til tre måneders leie. Du kan finne utleiere villig til å leie med et mindre depositum, men sannsynlig ikke. På våre sider finner du mange andre gode tips og nyheter som gir innsikt i norsk økonomi. Skulle du behøve et lån er det også mange lånetilbydere på våre sider.