Skattekort i 2019

Har du skattekort er det dags å passe på. Har du hatt endringer i inntekt bør du endre opplysningene dine slik at skatten blir riktig. Ellers kan du raskt ende opp med å tape penger.

Skattetrekksmeldingen, altså informasjonen om skattekortet, viser hvilke opplysninger Skatteetaten har brukt for å lage skattekortet ditt. Slik vlir hvor mye skatt som skal trekkes fra inntekten din neste år beregnet. Dette skjer hvert år.

Grunnen til at du må oppdatere slik at dine opplysninger er innlysende. Skulle dine opplysninger ikke stemme vil du kanskje ende opp å bli trukket for mye eller med restskatt. Juster skattekortet ditt for 2019 og se til at du ikke taper. Selvsagt skal du ikke stresse med dette hvis du ikke har endringer i dine opplysninger.

Alt du trenger finner du på nett

Logg deg inn på skattetaten.no for en detaljert oversikt over opplysninger om din inntekt og gjeld. Dette er tallene som blir brukt i beregning av skattetrekket ditt. Her kan du også sjekke og endre opplysningene dine om du har behov for det.

Søk mellom hendige kategorier som lån, arbeid, trygd og pensjon. Skulle du endre noen opplysninger vil du automatisk se hvordan dette påvirker skattekortet for 2019. Du kan endre skattekortet hele året rundt vel og merke. Hold oversikt over hva du skatter.

Unntak fra og med 2019

Nye regler på skattekort for utenlandske arbeidstakere i 2019. Hvis du gjør endringer i skattekortet, trenger du ikke lenger å levere det til arbeidsgiver. Når du endrer skattekortet, får arbeidsgiver automatisk beskjed og et nytt skattekort fra Skatteetaten vil bli utgitt.

Det blir en fast skattesats på 25 prosent. Formålet med ordningen er å gjøre reglene enklere for våre nye landsmenn. Vi ønsker et suksessfult 2019 for alle som arbeider med skattekort. Spesielt dere som har frikort bør følge nøye med så dere ikke overstiger skattefritaket.