Slik finner du et godt kredittkort

Hvis du skal sammenligne kredittkort, så må du først tenke over hva du vil bruke kortet til. I dagens marked finnes det nemlig svært mange forskjellige kort – alle med sine ulike fordeler. Skal man for eksempel reise mye så burde man velge det ene kortet, mens det andre vil være best for den som skal bruke kortet til å finansiere et oppussingsprosjekt eller en nyinvestering. Nå skal vi nevne et par aktuelle kort for ulike situasjoner.

Hva du kan bruke ditt nye kredittkort til

Skal du ut å reise har de fleste, kredittkort i dag reiseforsikring inkludert. Dette innebærer at dersom du betaler minst halvparten av reisen din med det respektive kortet, så blir både du og reisefølget ditt forsikret – på deres regning selvsagt. Samtidig finnes det også en rekke andre fordeler med etenkelte kredittkort. Som at de har tilbud på leiebil og hoteller, eller at de ikke koster noe å bruke i utlandet.

Hvis du skal bruke kreditten til et større prosjekt, som innkjøp av noe som er kostbart, så vil du neppe rekke å betale tilbake utnyttet kreditt før rentene begynner å løpe. Kredittkort har nemlig en rentefri periode, ofte på opp mot 50 dager, men hvis du skal bruke 40 000, så regner vi med at du vil betale det ned over tid. I slike tilfeller må du lete etter et kredittkort som har en så lav rente som mulig – gjerne ned mot 15 prosent eller lavere. Du trodde kanskje ikke det var mulig, men man kan faktisk spare penger ved å bruke et kredittkort. Konseptet kalles «cashback» og går ut på at du får tilbake en bonusprosent av alle beløpene du handler for. De beste kortene i klassen gir deg mellom 1 til 3% på alle kjøp du utfører, uansett hvilken bransje og butikk det er. Du kan selv benytte dine penger til hva som helst. Les mer om personlig økonomi hver dag!