Slik holder du bankinformasjonen din trygg online

Slik holder du deg trygg på nettet. Sikkerhetslekkasjer, trojanske hester, phishing-svindel, virus, ormer, bedrageri, datautveksling, listen er lang. I øyeblikket kan World Wide Web synes å være et svindel-paradis og absolutt ikke et sted du bør gå i nærheten med bankdetaljer. Ja, det er en risiko, men hvis du er fornuftig, kan du holde din informasjon trygg.

Kontroller at datamaskinen er god nok for netthandel

Å være trygg på nettet krever forberedelse. Og det første trinnet er å sørge for at datamaskinen er opp til jobben. Du trenger et oppdatert anti-virus og en brannmur som absolutt minimum. Selv om mer omfattende beskyttelse som anti-spyware er tilrådelig.

De fleste større banker tilbyr gratis sikkerhetsprogramvare som er utformet for å beskytte dine bankdetaljer, og dette er definitivt verdt å bruke også.

Forsiktig på mobilen

Dessverre kan mobile enheter også målrettes, så hvis du surfer på farten, må du være sikker på at telefonen eller nettbrettet ditt kan holde dine private detaler.

Heldigvis tilbyr de fleste av de store Internett-sikkerhetstjenestene nå mobile versjoner av programvaren. Banker og liknende har begynt begynner å tilby nyttige, sikre mobilapper som gir mer beskyttelse enn bare å logge på via en nettleser på farten.

Sjekk om nettsiden er legitim

Selv om det kan være vanskelig å fortelle om et nettsted er pålitelig. Er det noen viktige indikatorer du kan bruke til å vurdere dem, inkludert:

  • Dårlig skrevet innhold
  • Ikke-relaterte bilder som vises på nettstedet
  • Ingen sikkerhetssertifikat
  • Feil URL, har du blitt omdirigert andre steder?
  • Ugyldige kontaktdetaljer
  • Dårlig vurderinger på forbrukerfora

Er nettsiden sikker?

Når du er glad for at datamaskinen din er sikker og nettstedet er den virkelige avtalen, er neste skritt å sjekke om nettsiden er sikker. Store banker og forhandlere vil bare be om bank- eller kortdetaljer fra en sikret internettforbindelse.

Heldigvis er det en enkel måte for oss alle å fortelle når vi surfer på et sikret nettverk, vil http: ved starten av webadressen endres til https:. Dette står for Hypertext Transfer Protocol Secure og sikrer at dine personlige opplysninger ikke blir stjålet.