Slik holder du økonomien i sjakk

Du vil kanskje ikke gjøre det, men opprett et enkelt budsjett

Hvis du ikke har opprettet et budsjett, selv i et regneark, gjør det! På ingen måte er vi fan av å være besatt over budsjettet ditt, men det er et nødvendig onde. Budsjettet gir deg det store bilde av hva dine utgifter, hva du tjener osv. Å visualisere og se på disse tallene kan hjelpe deg med å fange problemer eller få øynene dine opp for slemme utgifter du kan luke ut.

For å forstå økonomien din må du spore din nettoværdi

I likhet med et budsjett er det viktig at du beregner din nettoverdi, uansett hvor liten den kan være. Forskjellen med dette og budsjettering? Det kan også holde deg på sporet og hjelpe deg å visualisere hvor du er økonomisk. Det er noen kule apps og elektroniske verktøy for å forenkle denne prosessen som Mint og vår favoritt, Personal Capital.

Skriv ned all din gjeld – selv om det er virkelig dårlig

Nå kan budsjett og nettoverdi gi deg litt innsikt, men vi anbefaler å skrive dette ned separat. Ikke bare de totale beløpene, men renten, beløpet på minimumsbetalinger, låne lengde osv. Det hjelper deg med å organisere hva som skulle betales først, om man kan foreta ekstra utbetalinger etc. Ingenting som å se nær 50.000 i gjeld når du bare har 1000 i banken.

Lev etter dine midler

LEDM, eller leve under dine midler. Et slikt enkelt konsept, men de fleste av oss ignorerer det dessverre. Hvis du har en begrenset lønn og høy gjeld, bør du ikke oppgradere til en helt ny bil, få en dyr leilighet, gå ut å spise hver dag, etc. Kanskje det er dags med en refinansiering av eksisterende lån? Du vil finne masse informasjon om refinansiering på våre sider. Med sosiale medier, prøver å holde tritt med venner og kjente. Vår forbruker-mentalitet driver oss gjerne i en gjeldsfelle. Mange kaster penger på ting de ikke virkelig trenger bare for å ha hva naboen har. Det er greit å leve komfortabelt, men ikke å leve utover dine midler. Lykke til med å komme på toppen av dine finanser!