Slik kan du betale ned gjelden fortere våre tips til innstramming

Det er noe alle vet at alle lån skal også betales tilbake. Og de betales tilbake med renter. Misser du innbetalingen din kan det snedige forbrukslånet fort bli litt mer hodebry enn du hadde forestilt deg. Vi har samlet noen gode tips for små innstramminger og andre råd som har hjulpet våre lesere betale ned sine lån raskere. Her deler vi disse gode råd med deg!

Sørg for å betale avdragene på kredittkort

Kredittkort-renten blir veldig høy hvis den ikke betales i tide. Lesere anbefales å gjemme bort kredittkortet i noen uker hvis nedbetalingen går skeis. Unngå fristelsen til å forhøye kredittgrensen og gi kortet en god pause til du er tilbake på riktig spor igjen.

Tøm loft, kjeller og garage

Folk har alltid ting de ikke lenger bruker (kanskje til og med aldri har brukt). Dette kan selges enkelt på Finn.no, Amazon eller Ebay. Alt fra ski, golfklubber og sykkelhjelmer til kunst og designer-klær selges hvert minutt på disse e-handels sitene. Du kan lett selge noe og dekke tilbakebetalingen din uten å låne mere penger.

Skaff deg en ekstra inntekt

Mange har en deltidsjobb de gjør hjemmeifra. Noen blogger og lager penger på den måten via Internett. Andre tilbyr tjenester som hjelp med hagearbeid eller annet fysisk arbeid. Alle monner drar hvis man kan avse tid og overskudd.

Legg bort dyre vaner

Røyker du? Det koster vanvittig mye i disse dager, og er heller ikke bra for deg. Alkohol er også dyrt. Plukker du opp Starbucks på vei til jobben hver dag? Slike dyre vaner vil kunne hjelpe på din kontantsituasjon innen bare en uke.

Kjøp billig og i volum

Det er mange penger å spare på ved å handle inn stort isteden for å bruke hjørnebutikken hver dag. Din lettvinte og trivelige kjøpmann på hjørnet vil aldri kunne konkurrere med en tir til Lidl eller andre lavpriskjeder.