Slik kan du unngå en rådyr sommerferie

Uansett hvor langt hjemmefra du er eller om du er hjemme – fridag er fridag. Du kan unnslippe jobben din og ta en pause fra husholdnings- ansvar og hoppe over annet dagligdags vedlikehold. Vi har samlet noen tips over pengebesparende ideer for å hjelpe deg med å planlegge reisen billigst mulig. Enten du drar til andre siden av kloden eller drar på hytta. Spesielt en hjemmeferie kan rydde opp i økonomien. Dere kan benytte pengene på å kvitte dere med overtrekte kredittkort og liknende.

Bli turist i eget område

Hvis dere har hva amerikanere så snedig kaller en “staycation” er betyr det hjemme eller på hytta. Du sover bokstavelig talt i din egen seng så pengene du ikke bruker på losji kan gå mot mer overdådige aktiviteter. Utforsk ditt eget område som en turist ville. Sjekk søkemotorer for å se hva du kan gjøre i din region. Prøv en fancy restaurant, gå kajakking. Finn fram til museer og teaterforestillinger i din region. Det er helt sikkert mye dere ikke har oppdaget rett utenfor stuedøra. Ved å feriere hjemme kan dere også bruke midlene dere sparer på å betale ned forbrukslån eller annet utestående.

La andre planlegger reisen din

De sier at djevelen er i detaljene, og for noen synes planlegging av detaljer er slitsomt. Hvis du sikter på å slappe av i et bestemt område eller har en destinasjon i tankene for eksempel. La noen som du vet har vært der anbefale aktiviteter og restauranter. Hvis deres aktiviteter høres interessant ut kan dere etterligner deres reiserute. Dette kan være nyttig hvis du er ny på et sted og ikke vet hvor du skal starte. Du kan i det minste ha en oversikt over ideer klar, selv om planene dine endres. Sjekk fora, reiseblogger, meldingsbrett og apps, inkludert Yelp og TripIt.