Slik velger du riktig kredittkort

Slik velger du riktig kredittkort. Dette er viktig å tenke på når man skal velge kredittkort. Det er lett å ende opp med feil type kort. Vi vil summere for deg et par viktige ting å ta med i betraktning når du velger kredittkort. Med litt forarbeid vil du bedre kunne vite hvilket kort som passer deg.

Først er det viktig å stille seg selv noen viktige spørsmål. Hva skal du benytte kredittkortet til mest? Er det hovedsaklig for netthandel? Er det et kort du vil benytte på reiser? Leter du etter en god bensin deal? Listen er lang. Bruken er viktig når du velger ditt kort. Skal du bruke kortet ofte eller bare i spesielle tilfeller? Tenk over hva dine behov er. Slik finner du et kort som passer for deg og ikke omvendt.

Kostnader knyttet til kredittkortet

Renter

De fleste kredittkort tilbyr en såkalt rentefri periode. Det vil si at du gjerne har mellom 20 og 60 dager på deg for å tilbakebetale det du har brukt innen denne perioden. Hvis du kan betaler regning slipper du å betale renter på beløpet. Skulle du derimot ikke kunne betale i tide bør du passe på at renten ikke er for høy. Vanligvis ligger effektive rente på kort som tilbys mellom 15% og 40%.

Faste gebyrer

Det finnes kort som er gratis andre har årlige avgifter. Kredittkortene med høy årsavgifter tilbyr ofte kundene gode fordelsprogram. Reiser du mye kan du for eksempel få tilgang på lounger og rimelige hotellovernattinger. De som reiser du mye kan virkelig dra nytte av disse kortene.

Ulike fordelsprogrammer

Flere kredittkort er knyttet til en kjede eller et firma. Du vil motta rabatter på alt fra bensin, klær, matvarer og mye mer. Du vilogså finne kort som tilbyr såkalt cashback. Da får du igjen for eksempel 2% av alt du har betalt for med kortet ditt. Slike kort samler også gjerne opp bonuspoeng du så kan tjene opp og benytte på nettbutikker eller på flyreiser.

Mange kredittkortene bruke ulike fordelsprogrammer. Finn det som passer best for deg. Lykke til!