Slik vurderes du når du søker om et forbrukslån på nettet

Du går med en tanke om å ta opp et forbrukslån. Du har kommet til riktig side. Men hva sjekkes egentlig når du søker? Hvilke kriterier er du målt etter for å få et lån innvilget? Vi har satt sammen en liten sjekkliste for deg som lurer på om du skal ta opp et lån.

Ifølge finansavtaleloven for lånegivere og banker er det ting de er pliktige til å sjekke før de gir deg et lån. Det er summen av en rekke spørsmål som vil avgjøre om du vil få innfridd din søknad eller ikke.

Grunnlaget er ofte basert på en såkalt kredittrapport som leveres av forskjellige kredittbyråer. Og hva er det disse kredittbyrående ser etter egentlig? Banken er ikke nødvendigvis de som avslår lån. Din skjebne er i disse kredittrapportene.

Dette ser de etter når de vurderer din søknad:

Hva tjener du

Kredittrapporten vil vise til hva du tjente siste måned og din generelle likning fra siste år. Når du ber om et lite lån er kravet dertilhørende lite. Skal du låne en større sum betyr det mer.

Fast jobb?

En deltidsjobb kan være nok for et mindre lån. Skal du ta opp en større sum vil det forventes en fulltidsjobb.

Gjeld?

Har du andre lån? I så fall hvor mye skylder du og hvordan har du håndtert tilbakebetalinger. Hvis du har mange lån vil dette påvirke søknaden din negativt. Alt fra SMS lån til studielån regnes med her. Alt blir tatt i betraktning for å beslutte om du virker som om du kan betale tilbake eller ei.

Familiestatus

Har du barn vet du godt hvor mye det koster. Er barna nesten på vei ut av husholdet er det ikke så farlig, men småbarn blir regnet som et “negativt”.

Inkasso

Har du inkassokrav er det liten sjanse for deg å ta opp et forbrukslån. Det finnes et par unntak og du vil finne mer informasjon om dette på vår hjemmeside. Vi ønsker deg lykke til med din søknads-prosses!