Smålån eller forbrukslån. Hva skal jeg velge?

I prinsippet er begge forbrukslån. Smålån er bare som navnet tilsier-av mindre størrelse. Summer under 15.000 kroner regnes ofte som “smålån”. Forbrukslån er ofte min. på 20.000 og maksimum på rundt 150.000. Hos oss finner du alle mulige varianter av lån på nett. Du kan søke hos flere banker og finne det som er best for deg. Enten du skal investere i noe større (forbrukslån). Eller kanskje du bare trenger å dekke et mindre overtrekk på kontoen (smålån).

I begge tilfeller er det få krav til deg som låner. Kreditor vil se bevis på alder, fast stilling/inntekt og om du har betalingsanmerkninger. Kun noen få banker tillater nemlig lån hvis du har det. Men, du har vel oversikt over dette allerede. Hvis ikke er det ikke vanskelig å sjekke. Du kan bare forhøre deg med din eksisterende bank. Flere nettjenester tilbyr også vandel og finanssjekker.

Lån penger til hva du vil

Mange er ikke klare over at de ikke må si hva pengene er til. De fleste tror at det er en lang og intim søknadsprosess. Saken er at det slettes ikke trengs. Søknader kan sendes inn til så mange lånetilbydere som du bare vil. Å sammenligne tilbud er jo bare fornuftig. Selve søknaden behandles elektronisk. Det samme gjelder utbetaling av lånet til din konto. BankID fixer penger på saldoen innen få timer.

Banken er også likgyldig til hva du skulle behøve pengene for. Så lenge de føler at du kan behandle tilbakebetalingen. Du har et budsjett og vet at du kan betale tilbake. Ingenting å vente på!

På noen timer vil du få svar på søknad og penger på din konto. Og alt kan du gjøre i sokkelesten der hjemme. Flere og flere nordmenn benytter seg av lån på nett i disse dager. Fordi det er hendig, oversiktlig og anonymt.