Sms lån uten sikkerhet

 

Sms lån uten sikkerhet

Å låne penger uten sikkerhet pleide å være vanskelig, men heldigvis har verden endret seg. I dag kan man få sms lån uten sikkerhet raskt og enkelt, så får man råd til det man trenger. Rentene er selvsagt høyere enn i et lån med sikkerhet. Dette skyldes at banken anser det som en høy risiko å låne bort penger uten å ha pant i en verdi. Skulle du få problemer med å betale, har banken få muligheter til å få igjen pengene. Slike høy risikolån som det heter, har alltid en høy rente. Fordelen med sms lån uten sikkerhet er at dette er et kortvarig lån. Så man vil ikke slite med høy rente i mange år. I tillegg er det ofte små summer man låner, fra et par tusen til 12 000.

Dumt å låne småsummer?

Summene man låner med et sms lån uten sikkerhet er relativt små. Så da blir selvsagt spørsmålet; hvorfor trenger man å låne slike små summer? Svaret er enkelt; man har ikke sparepenger. Det kan være mange grunner til dette. Alt fra at man er i en etableringsfase, akkurat ferdig med utdannelsen til at man nettopp har gjort en stor investering som å kjøpe bolig. Da kan man ha behov for å låne et par tusen for få råd til å kjøpe en vinterjakke, en liten ferie eller bare for å dekke noen regninger før neste lønning. Så lenge man vet at man har råd til å betale dette tilbake, er dette en helt grei måte å få litt ekstra penger inn en måned. Det man ikke skal gjøre er å ta opp et sms lån uten sikkerhet for å betale renter på et annet lån. I det øyeblikket du gjør dette vil du bare forsterke dine økonomiske problemer. I slike tilfeller er det mye mer praktisk å kontakte en lånetilbyder som kan  hjelpe deg med refinansiering.

Lett å finne sms lån uten sikkerhet?

Det er i dag få aktører på markedet som tilbyr sms lån uten sikkerhet, eller sms lån generelt. I Norge er dette konseptet fremdeles ganske nytt, selv om det er vanlige i mange andre land. I Sverige for.eks. er dette en svært vanlig måte å låne småsummer. I Norge må sms lån uten sikkerhet konkurrere med kredittkortavtaler, som ofte er svært gunstige og ikke minst kjent for de fleste.

Det er sannsynlig at sms lån uten sikkerhet vil bli mer populært etter hvert som teknologien utvikler seg og man kan betale med mobil i butikker, på lik linje med kredittkort. Teknisk sett er dette allerede blitt aktivert flere steder, men det er ikke blitt vanlig i alle butikker enda. Så sannsynligheten er stort for at kredittkortene vil bli satt under sterkt press i det øyeblikket man kun trenger å bruke mobil for å betale. Da vil det nok og komme nye løsninger som gjøre det enkelt å få et sms lån uten sikkerhet på bare noen minutter. Så kan man kjøpe den jakken man ønsker seg, akkurat når man ønsker seg den.

Forskjellen mellom sms lån uten sikkerhet og kredittkort

I dag har de fleste et eller flere kredittkort. Kredittkort er et betalingskort som ikke er koblet direkte til en bankkonto. Kredittkortet er med andre ord et forhåndsbetalt lån, som man har rentefritt de første 30 dager.Et sms lån uten sikkerhet er noe du må søke om, stort sett får man svar i løpet av en time og pengene er tilgjengelig i løpet av et par timer.

Betaling med kredittkort

I dag, spesielt i Norge, er kredittkort sjefen når det kommer til å skulle ha et mindre lån uten sikkerhet.  Mye av grunnen til dette er at man nå kan betale i alle typer butikker med kredittkort, inkludert dagligvarebutikker. Regningen på kredittkortet kommer en gang i måneden, og da har man muligheten til å kun betale en minimumsum. En enkel og ikke minst praktisk måte å betale på. I tillegg kan man bruke de fleste kredittkort på nettet, raskt og enkelt. Man kan ha flere kredittkort, og det er i utgangspunktet ganske enkelt å få et nytt kredittkort, enten uavhengig av banken eller i banken. Dette er, for mange, en enklere måte å låne litt ekstra sammenlignet med å ta opp et sms lån uten sikkerhet.  Spørsmålet er om det siste nye på mobil fronten, mobilbetaling, vil gjøre folk mer interessert i sms lån uten sikkerhet.

Mobil betaling

Det siste nye innen elektronisk betaling er at man kan betale med mobilen, selv i vanlige butikker. Fremdeles er dette noe som kun er tilgjengelig i noen få utvalgte butikker. Målet er at det snart skal komme i alle butikker. Teknologi er tilgjengelig, men det er fremdeles litt som må på plass før dette blir like vanlig som kredittkort. Når denne betalingsmetoden blir allment tilgjengelig er det sannsynlig at sms lån uten sikkerhet vil bli like vanlig som kredittkort er i dag.

Den store forskjellen

Disse to betalingsmetodene er enkelt ganske like. Begge er lån uten sikkerhet, men forskjellen ligger i hvordan man kan bruke dem. Foreløpig er kredittkort både enklere å bruke og, ikke minst, man kan låne mer. I tillegg har de fleste kredittkort en periode uten renter, så man får effektivt et gratis lån. Dette har ikke sms lån uten sikkerhet, enda, noe som gjør dette til et mindre attraktivt lån. Det er mange teknologiske nyvinninger på trappene som antagelig kommer til å endre måten man bruker mobilen på. Likefult, kredittkort har den fordelen at folk er vant til å bruke dette og det føles trygt. Foreløpig har man ikke den samme tilliten til sms lån uten sikkerhet eller sms lån generelt sett.

Fremtiden er trådløs

Betalingsmåtene vil endre seg de nærmeste årene. Både mobil og kredittkort vil kunne føres over betalingsterminalen og betalingen registres. Dette gjør at det blir enklere og mer oversiktlig å betale. Sannsynligvis vil man få app eller annet som lar deg enkelt holde oversikten. Når denne teknologien er blitt allment akseptert og i bruk, er det sannsynlig at sms lån uten sikkerhet kan ta opp kampen med kredittkort.

Sms lån uten sikkerhet er lite populært i Norge

Sms lån uten sikkerhet og vanlige sms lån er ikke blitt populært i Norge enda. Dermed er det få lånetilbydere som tilbyr denne type lån. Grunnen til at denne type lån er lite aktuelt er nok enkelt og greit fordi de fleste har kredittkort i Norge. Dermed har de fleste et forhåndsgodkjent lån tilgjengelig rett på kortet. De kan dra kortet i bankterminalen i så å si alle butikker. Regningen kommer i løpet av måneden. Så kan man velge betale deler eller hele regningen. De første 30 dagene er rentefrie. Dette er det vanskelig for et sms lån uten sikkerhet å konkurrere med.

Fremtidens teknologi

Det skjer mye på teknologi fronten når det gjelder mobil og ikke minst betalingsformer. Både betaling med mobil og betaling med kort uten kode er noe som vil komme mer og mer.  Betalingen gjøres ved å føre kortet eller mobilen over betalingsterminalen. Dette er enklere enn dagens teknologi, men samtidig er det sikkerhetsutfordringer som må løse. Spesielt for å sikre at forbrukerne har tillit til denne betalingsløsningen og hindre at mindreårige kan bruke mer penger enn de har. Denne løsningen vil nok gjøre at sms lån uten sikkerhet blir med populært ettersom man kan bruke pengene der og da.

App’er

I dag må man holde orden på lån og annet på egen hånd. Det er svært sannsynlig at man vil få app’er som vil gjøre det enklere å holde oversikten over smålån. Dette vil nok og hjelpe i forhold til å sikre at man har oversikten. I dag må man inn på lånetilbyderens nettside, selvsagt tilpasset en mobil skjerm. Likefult, det er mer tungvint sammenlignet med kredittkort. Derfor er det naturlig at man vil få app’er som man kan bruke for å sjekke lånestatuser, innbetalinger og lånesøknader. Dette vil nok og være en viktig faktor for å gjøre sms lån uten sikkerhet mer populært.

Er det nødvendig?

Spørsmålet blir om man egentlig trenger flere lånemuligheter. Er det behov for sms lån uten sikkerhet? Svaret er nok nei,  men samtidig er det greit med variasjon. Folk er forskjellige og derfor er det lurt med forskjellige låne typer. Da kan alle finne det lånet som passer deg og din økonomiske situasjon best. Enten dette er kredittkort eller sms lån uten sikkerhet eller det er andre typer lån.

Lånetilbydere skal tjene penger

Det er mange som ønsker å tjene penger på å tilby raske lån. Internett åpner for mange muligheter for nye aktører å komme seg inn i det norske markedet. Derfor vil vi se forskjellige nye typer lån, slik som sms lån uten sikkerhet, sms lån, lån uten sikkerhet og mye annet fremover. Det som er viktig å huske når man skal navigere denne låne jungelen er å ikke ta høyere lån enn man kan klare å nedbetale. Det er fort gjort å havne i en gjeldskrise hvis renten går opp, og det vil den sannsynligvis gjøre. Så husk lånetilbydere skal tjene penger og derfor må du være kritisk til både renter og avgifter når du skal låne penger, uansett hva slag type lån du velger.