Sms lån

Har du hørt om sms lån? Det er ikke så rart om du ikke har hørt om dette for dette er ikke spesielt vanlig i Norge, enda. Dette er en tjeneste som lar deg søke om lån ved hjelp av mobil og du får pengene rett inn på enten abonnementet eller på konto. Dette er noe som er svært vanlig i land hvor kredittkort ikke er så utberedt. På mange måter dette som kredittkort for mobilen!

LÅNLEVERANDØRERRENTE FRALÅNEBELØPTILBAKE BETALINGSTIDKOMMERSIELT INNHOLD
axo finans
100.000 kr o/5 år - eff 15,9 %.
Etb 950. Tot: 140.256
6.81% til 24.4%10.000 - 500.000 KR1 - 15 år
Søk Nå!

Omtale
Annonselenke
Aconto
Eff.rente 14.0% 65.000 kr o/5 år
etabl.geb. 950,- Totalt: 89 093
5.9% til 22%2.000 - 500.000 KR1 - 15 år
Søk Nå!

Omtale
Annonselenke
zmarta
Eff.rente 16,64% 65.000 kr o/5 år
etabl.geb. 950,- Totalt: 93 368
9.2% til 33.3%5.000 - 500.000 KR1 - 15 år
Søk Nå!

Omtale
Annonselenke
fokuslån
Eff.rente 19,88%, 65.000,-, o/5 år,
etabl.geb. 1820,-, Totalt: 99.570
16.9% til 27.45%Opp til 75.000 KR12 - 80 Måneder
Søk Nå!

Omtale
Annonselenke

Eff.rente 15.8% 65.000 kr o/5 år
etabl.geb. 950,- Totalt: 92 354
6.99% til 19.9%5.000 - 500.000 KR1 - 15 år
Søk Nå!

Omtale
Annonselenke
digi finans
65.000 kr o/5 år - eff 16,6 %.
Etb 950. Tot: 93.730
7.4% til 33.3%25.000 - 500.000 KR1 - 15 år
Søk Nå!

Omtale
Annonselenke
folkia
eff rente 243% 8.000,-, 90 dager
etablgebyr 350 kr,-, Totalt: 9 764
11% til 246%1.000 - 20.000 KR1 - 12 år
Søk Nå!

Omtale
Annonselenke
finans nord
65 000 kr o/5 år gir. eff.rente
14 %. Totalt 89 093
6.9% til 26.9%5.000 - 500.000 KR1 - 15 år
Søk Nå!

Omtale
Annonselenke

Sms lån og betaling med mobil?

Det som blir svært spennende fremover er å se utviklingen av betaling med mobil. For det er mange som spår at mobiltelefon betaling vil bli det neste store. Dette vil gjøre samfunnet enda mindre avhengig av kontanter. Ettersom mobil er noe man har med seg stort sett overalt, i alle fall de fleste, vil det å betale med mobil kunne gjøre hverdagen enklere. Det er svært sannsynlig at hvis man får en slik betalingsløsning, så vil sms lån ta av i Norge. For da vil det være enkelt å sende inn en søknad når man ser en flott kjole i et butikkvindu, få svar og penger mens man spiser lunsj, så gå og kjøpe kjolen. Man kan trygt si at fremtiden er spennende.

Sms lån for de unge

Man kan trygt si at det er ungdommen som lever med mobilen under huden. Det er nesten umulig å få dem til å slippe mobilen selv for en tur på kino eller ut på en date. Derfor er det naturlig å anta at sms lån er noe de yngre først og fremst vil benytte seg av. Dette stiller selvsagt en rekke krav til lånetilbydere, blant annet at de er sikre på at det er en voksen som låner. For også barn har tilgang til mobiler. Teknologien er nok snart på plass for å hjelpe også med dette problemet.

Sms lån for alle

Selv om mange forbinder smarttelefoner med ungdommer, er de minst like vanlig blant godt voksne folk. Veldig mange forretningsfolk er helt avhengig av mobilen og vil nok synes det er greit å få enda en ekstra funksjon på denne. For en mobil rommer nesten hele livet til mange, så hvorfor ikke bli en lommebok og?

Når man først er kommet så langt vil det være helt naturlig å få sms lån som en ekstra og praktisk funksjon. Det vil bli spennende å se om dette vil være istedenfor kredittkort eller som en ekstra funksjon. Summene vil nok ikke bli de største. Per i dag er det vanlig med opp mot 12 000 kr. For mange er dette mindre summer enn de kan låne på et kredittkort, samt at et kredittkort gir dem 30 dagers betalingsutsettelse. Så spørsmålet blir om sms lån kan hamle opp med denne sterke konkurransen.

Egen app ?

I dag må man gå inn på bankens eller lånetilbyderens nettside for å søke hver gang man vil ha et sms lån. Sannsynligvis vil man få en app etter hvert som lar deg få en forhåndsgodkjent lånesum, akkurat som et kredittkort. Da vil nok sms lån ta av, og i Norge.

Utfordringene med sms lån

Betaling og pengebruk gjennom mobilen er ikke nytt. App’er og android programmer har lenge gitt brukeren muligheten til å betale for spill og annet rett i mobilen eller på nettbrettet. Det har og vært flere spill og funksjoner hvor man har kunnet legge til summen på telefonregningen.  Begge funksjonene har handlet om penger ut av en konto, enten mobilregningen eller kredittkort. sms lån handler om å få penger inn på en mobilkonto. Teknologien er helt klart tilstede for å få til dette, spørsmålet er om det norske samfunnet er klar.

Aldersutfordringer

Den største utfordringen med sms lån er faren for at barn og unge kan få tilgang til disse pengene. For selv ganske små barn har nå tilgang til smarttelefoner med internett. Allerede i dag har foreldre blitt overrasket over store telefonregninger og kredittkortregninger som skyldes barns uforsiktige bruk av mobilen og nettbrett.

Det er vanskelig å se for seg hvordan man skal stoppe unge fra å låne et par tusen med et sms lån. Problemet kommer når lånet må betales tilbake. Ofte faller denne byrden på foreldrene, noe som kan gi dem økonomiske problemer. Det er og et økende problem at mange unge pådrar seg betalingsanmerkninger og får økonomiske problemer grunnet forbrukslån. sms lån vil bli enda en utfordring for denne gruppen, spesielt ettersom summen tilsynelatende er så små.

Høy rente

Foreløpig ser det ut til at rentene på sms lån vil være høye. Dette skyldes nok delvis den store risikoen for bankene, samtidig som det er lite konkurranse.  Dermed kan de få lånetilbyderne på markedet nærmest sette renten etter eget profittbehov. Dette gjør selvsagt at denne type lån taper terreng i forhold til kredittkort lån. Sannsynligvis vil det nye systemet som åpner for at man kan betale med mobilen gjøre sms lån mer populært. For denne teknologiske løsningen vil gjøre det enklere for alle å betale og låne penger, raskt og effektivt. Muligens litt for raskt og effektivt.

Teknologien

De teknologiske løsningene er mange, men det er utfordringene og. Det er ikke enkelt å skulle både gjøre det enkelt nok til at folk vil velge denne løsningen, samtidig som det er sikkert nok til at ikke unge og ungdommer havner i trøbbel. Så teknologien har en vei å gå og det samme har samfunnet.

Kan ikke stoppe utviklingen

Nå som teknologien mer og mer åpner for at man kan sette inn penger på mobil, låne penger på dagen og mye mer, så vil dette kreve mye av foreldre og barn. For barn er sårbare i en situasjon hvor man kan ta opp et sms lån og barnet har en mobil. Det vil, håper man, komme tekniske løsninger som kan hjelpe med dette. Samtidig er det klart at muligheten til misbruk vil være stor, også for voksne.

Dette kan man ikke stoppe, men man kan jobbe mer med å sikre at man har et fokus på fornuftig pengebruk i oppdragelsen. Inkluder barn og unge i økonomiske spørsmål, for vi kan ikke styre den teknologiske utviklingen. Vi kan kun styre vår egen respons til denne.

Sms lån og betalingsanmerkninger

Et sms lån er et lite lån, fra 1000 opp mot 13 000, hvor man søker enkelt og raskt gjennom mobilen. Fordelen med dette systemet er selvsagt at man raskt kan få en liten innsprøyting av penger akkurat når man trenger det. Ulempen er at det er ingen som sjekker om kunden har nok midler til å betale ned lånet igjen. Derfor er selvsagt renten høy, dette er en risiko for banken. Problemet er at det er svært enkelt for kunder å havne i større økonomiske vansker siden de kan låne, i teorien ubegrensede småsummer.

Økonomisk rot

Det føres en viss kontroll over sms lån, men langt ifra i like høy grad som ved vanlige lån. Dermed er det svært enkelt for personer med betalingsanmerkninger, vanskelig økonomi og mye gjeld å låne slike småsummer. De kan til og med låne dem fra flere forskjellige lånetilbydere. Dermed kan de ende opp med å skylde flere tusen til forskjellige aktører. Resultatet blir fort at det blir et økonomisk rot, noe som i siste instans går utover lånekunden.

Kort nedbetalingstid

Et sms lån skal stort sett betales ned i løpet av 12 måneder, naturlig ettersom dette er et rimelig lite lån. Samtidig er det mye som kan skje i løpet av et år. Så hvis du mister jobben, blir syk eller annet, kan lånet fort ha en eksplosiv vekst takket være strafferenter hvis du ikke klarer å betale i tide. Derfor er det lett å havne i et økonomisk uføre. For hvis man først får betalingsproblemer, øker alle lånavgifter.

Mange blir i tillegg svært fokusert på de større lånene, og glemmer de små. Så husk, man må prioritere å nedbetale lån med kort betalingstid først hvis man får økonomiske vansker. Husk å be om refinansiering raskt hvis du ser at du begynner å få problemer.

Betalingsanmerkninger

Det kan være vanskelig å få huslån eller billån hvis man har betalingsanmerkninger. Dessverre er det mange som får betalingsanmerkninger grunnet sms lån. Dette skyldes at man tar for lett på den utgiften dette lånet faktisk innebærer. Å betale et par hundre i måneden i renter og avdrag virker helt enkelt da man tar opp lånet. Så kommer hverdagen og, spesielt ungdommer, har en tendens til å skyve på denne utgiften.

De hopper over en innbetaling, enten fordi de glemmer det eller fordi de tenker det ikke er så farlig. Dermed får de strafferenter og lånet begynner å vokse ukontrollert. Før man vet ordet av det, må man plutselig betale mye mer enn et par hundre i måneden. Spesielt ungdommer sliter med å forstå dette og derfor ser man at betalingsanmerkninger hos ungdom øker. Dette får selvsagt store konsekvenser for deres fremtid i forhold til lånemuligheter.  Spesielt bekymringsfullt er det at alderen for å kunne ta opp et sms lån stadig blir lavere, men heldigvis må man fremdeles være over 18.

Ideen bak sms lån er god, men husk: lettere å få lån, lettere å få økonomiske problemer

Sørg for å prioritere nedbetaling av sms lån og unngå betalingsanmerkninger.

Sms lån – en praktisk løsning på små hverdagsutfordringer

Trenger du et par tusen før lønningsdag? Kanskje favoritt butikken din har salg eller det er salg på reiser? Uansett hva du trenger pengene til, det er enkelt og greit å låne noen tusen med et sms lån. Du fikser alt på mobilen og pengene får du stort sett samme dag. Renten er noe høy, men hvis du bare trenger pengene i en kort periode kan du enkelt betale lånet ned når du får lønning. Ellers er det snakk om noen hundrelapper i måneden, sjelden et problem.

App på vei?

I dag er det ikke en spesifikk app, men dette er nok på vei. Tross alt er det en app for nesten alt nå for tiden. Med en app kan man bruke sms lån nærmest som et kredittkort. Dette passer bra ettersom varehandel, både av ferskvarer og andre varer, i større og større grad er nettbasert.  I tillegg er det mange som mener at det er bare snakk om måneder før man kan begynne å betale med mobil i de fleste vanlige, fysiske butikker. Enkelt og greit, akkurat slik man liker det.

12 måneders nedbetalingstid

En annen fordel med et sms lån er at man har en kort nedbetalingstid, dermed er dette et lån man fort blir kvitt. Dette gjør det selvsagt enklere å akseptere den relativt høye renten. Når det er sagt, det er viktig å huske at det ofte er svært høye strafferenter tilknyttet å ikke møte betalingsfristen.

Derfor må du være sikker på at du klarer å betale den månedlige summen, så ikke lånet får en eksplosiv vekst. Skulle du få problemer med å betale lånene dine, betaler du først sms lån og andre typer forbrukslån. Dette vil gjøre at du slipper høye renter og ikke minst, det er mindre sjanse for at du får store økonomiske problemer.

Flere lånetilbydere

Sms lån er relativt nytt i Norge, derfor er det ikke mange aktører på markedet enda. Dette vil nok endre seg etter hvert som flere får øynene opp for denne praktiske måten å låne penger på. Derfor er det sannsynlig at rentene vil endre seg, forhåpentligvis i positiv retning for kundene. Likefult, selv om det er få lånetilbydere, er det forskjeller mellom dem. Så du bør lese godt igjennom vilkår og betingelser før du tar opp et sms lån, så du er sikret at du får det beste lånet på markedet.

Sms lån eller kredittkort?

Den største konkurrenten til sms lån er selvsagt kredittkort. Kredittkort er et forhåndsgodkjent lån som man enkelt får tilgang til bare ved å trekke kortet. De første 30 dagene er stort sett gratis, altså det løper ikke renter på lånet. Dermed er dette på mange måter et mer attraktivt lån enn et sms lån. Dette er nok mye av grunnen til at sms lån ikke har blitt spesielt populært i Norge. For kredittkort er noe de fleste i Norge har, gjerne mer enn ett.  

Det blir derfor spennende å se om sms lån vil klare å ta opp kampen med kredittkort.

[Total: 4   Average: 3.5/5]