Spar penger ved å dyrke din egen urtehage

Spar penger ved å dyrke din egen urtehage. Å legge til ekstra smak i hjemmelaget mat handler om å bruke friske urter. Og hvilken bedre måte å legge til frisk smak til hjemmelagde retter (og spare penger) enn med din egen urtehage? Mange vet allerede at det koster mindre å lage hjemmelaget mat. Men mange tror at det er for dyrt med friske urter. Da kan du tro igjen.

Det er ikke så vanskelig som det høres ut. Alt du trenger er de riktige potter, materialer og en plan. Så om du er en hjemme kokk eller en seriøs foodie er du snart i gang. Du trenger ikke engang veldig grønne fingre. Smaken av friske urter er ikke sammenlignbart.

Velg noen potter og kjøp jord

En stor appell av en hjemmelaget urtehage er den er alltid klar for deg. Trenger du å krydre pastaen eller kyllingbrystet? Bare ta noen blader av basilikum, salvie eller en kvist timian. Har du ingen hage? Ingen problem. Det er derfor du bør dyrke urter i potter eller blomsterkasser. På denne måten kan de plasseres på praktiske steder, som på verandaen, vinduskarmen eller kjøkkenbordet.

Materialet i beholderen din kan variere. Leire, tre, stoff og metall er alle muligheter. Det viktigste er at det gir nok drenering. Enhver pott eller planter du bruker, må slippe kunne la overflødig vann unnslippe. Derfor har de fleste plantebeholdere hull i bunnen.

Enkle oppstarturter

Start enkelt. Persille, mynte og basilikum er gode alternativer for potteplanter. De har alle en tendens til å vokse raskt og liker hyppig høsting. Disse plantene passer:

Basilikum

Relativt lett å dyrke, basilikum foretrekker solrike steder som en vinduskarm.

Mint

Med en aggressiv vekst er mynten best i sin egen beholder. I hager kan de spre seg enormt, nesten som ugress.

Oregano

Enkel plante som krever lite stell.

Persille

Persille er best i fuktig, godt drenert jord og kan vokse i delvis skyggefulle områder.

Timian

Denne urt har kraftig duftende blader og foretrekker mindre vann.

Rosmarin

De harpiksholdige bladene av rosmarin er meget aromatiske.

Vi ønsker lykke til på Lånepenger24.no!