Spar penger ved å resirkulere

Alle vet at gjenvinning hjelper planeten. Visste du at gjenvinning kan hjelpe din lommebok også? Ved å gjenvinne intelligent kan du spare deg selv eller din bedrift penger. Nedenfor er noen tips på måtene gjenvinning sparer penger for bedrifter og enkeltpersoner.

Slik sparer du på gjenvinning

Skattelette

Mange selskaper som viser en forpliktelse til bevaring og bærekraft ved å kjøpe resirkuleringsteknologi, få incentiver. Staten tilbyr incentiver på eiendom, salg og inntektsskatt.

Flaskeretur & pant

Hver flaske og boks er belastet ekstra ved kjøp. Dette får du så tilbake når du panter flasken. Resirkulering er vanlig i Norge hvor alle panter. Men, det er faktisk ikke alle som gidder ta med ølboksene til butikken. Pant er til for å beskytter miljøet og din egen lommebok.

Lavpris på resirkulerte produkter.

Mange resirkulerte produkter er billigere enn helt nye. Å kjøpe bokser, flasker, papir og klær som er laget av resirkulerte varer, er alle mulige måter å spare penger på.

Besparelser fra gjenbruk av emballasje

Bruke en avis i stedet for innpakningspapir, eller gjenbruk av gammelt innpakningspapir fra jul og fødselsdager. En storfamilie kan i stor grad redusere mengden penger de bruker på innpakning ved å spare på papiret i steden for å kaste det. På samme måte kan lagring av pappkasser fra forsendelser eller innkjøp spare deg for penger når du flytter eller trenger å pakke gjenstander unna for lagring.

Bruk kompost i stedet for gjødsel

Gjødsel forbedrer jordens kvalitet, øker dens nitrogen-, fosfor- og kalsiuminnhold for å gi bedre plantevekst. Gjødsel kan bli skapt fra helt organiske materialer Men, en enda billigere og enklere måte å forbedre jordkvaliteten din er å lage kompost. Kjøkkenavfall kastet i en haug i riktig proporsjoner produserer gir en nitrogen og karbonrik kompost som kan blandes inn i jorden.

Sy om

Mange klær går ut av mote. Er man kreativ og flink med symaskinen er det utrolig hva man kan gjøre for å gi nytt liv til gammelt eller umoderne tøy.

Vi ønsker lykke til på Lånepenger24.no!