Sparepenger eller forbrukslån?

Naturligvis kan det høres ut som en selvmotsigelse å ta opp lån hvis da allerede har penger syltet bort. Men det kan være mange grunner til å ikke røre pengene du har spart opp. For eksempel om pengene er satt bort i en spareplan eller et fond der du er bundet mot fremtiden.

Andre eksempler på dette kan være for eksempel ulike emosjonelle grunner. Hvis du har spart opp penger til barnas utdanning, er ikke dette penger du har lyst til å bruke opp. Da kan det være lett å ikke sette inn like mye penger som var der fra før.

Sparing og Lån – Hånd i hånd

Om man allerede har penger til overs, er det ikke det første man bør gjøre å ta opp lån. Da er det lov å tenke seg om både en og to ganger. Men det er i noen tilfeller det er bedre å låne enn å ta ut penger man har på bok.

Naturligvis er det ekstremt viktig å ha et fornuftig budsjett i forhold til lån og sparing. Men om man har oversikt nok over til å sette til side penger, skulle normal budsjettering være en selvfølge. Lån om du må, men bare vær nøye på å gjøre de nødvendige undersøkelser.

Tenk langsiktig og smart

Selvfølgelig er sparing noe av det smarteste man kan gjøre i forhold til privatøkonomi. Tenk også på en trygg men smart måte å spare på. Om det er slik at man bestemmer seg for lån, bruker man de mest effektive verktøy. Her er det internett kommer inn i bildet.

Nettet flommer over av svært gode nettsider der man kan finne gode tilbydere for lån. Her er det smart å finne de tilbyderne med de betingelser som er skreddersydd din situasjon. Kommer man over noen man liker godt, så lønner det seg å søke på de beste av disse.