Spørsmål og svar vedrørende nedbetaling av forbrukslån

Kan jeg betale ned lånet mitt? Dette er et viktig spørsmål å spørre deg selv – og det er viktig å være ærlig. Du bør vurdere begrensningene som dette kjøpet kan gjøre for din evne til å gjøre ting i fremtiden. Du kan ikke være i stand til å ta så mange ferier fordi du ikke har muligheten til å spare penger så fort.

I tillegg kan du ødelegge budsjettet ditt slik at det blir vanskelig å gjøre noe annet. For eksempel å handle, gå ut på middag eller gå til happy hour med venner. Du kan komme for å angre eller angre på lånet.

Du bør også vurdere din gjeldsinntektsforhold. Du vil ikke at dette skal være høyere enn 25%, inkludert ditt boliglån. Hvis du vil kjøpe et hjem snart, må du beholde dette nummeret enda lavere.

Hvor fort kan jeg betale ned?

Når du tar ut et lån, bør du vurdere hvor lenge det vil ta deg til å betale det. Husk at det er veldig vanskelig å bygge sunn økonomi når du konsekvent betaler rente til låneformidlere. Når du kan begynner å tjene penger med pengene dine, vil du kunne nå dine økonomiske mål.

Derfor er det viktig å nøye vurdere alle alternativene før du låner penger. Hvis du bestemmer deg for å ta ut lånet har vi et godt råd. I stedet for å bare tenke på å foreta de månedlige utbetalingene, bør du tenke på måter å betale ned ekstra hver måned.

Hva skjer hvis jeg ikke kan betale ned?

Du bør også vurdere de langsiktige effektene hvis du mistet jobben din eller hatt en betydelig inntektsreduksjon. Dette betyr at du har ekstra press for å finne en ny jobb raskt. Eventuelle forsinkede betalinger eller uregelmessige betalinger vil påvirke kredittpoengene dine.

Avhengig av bransjen du er inne, kan du ha en vanskelig tid å finne en jobb hvis du har en dårlig kreditthistorie. Kort sagt, du må vurdere hvordan du skal betale dette lånet hvis du skulle miste jobben din. Hvis du er i en engangsinntekt husstand eller du er singel, må du være veldig forsiktig med eventuelle ekstra gjeld du tar på. Du finner alt du trenger å vite om forbrukslån og andre lån på våre sider.