Store gebyrforskjeller mellom nettbank og bankfilialene!

Det er hundrevis av kroner i forskjell om du er nettbankkunde eller ikke-digital kunde. Det viser en ny studie Mybanker utførte for ABC News.

De fleste banker er nokså hovmodige når det kommer til sammenlikningen. “Er du misfornøyd med sitt forbud, kan du alltid bytte til en annen bank”, uttalte Nordea for å nevne en bank som vifter bort de høye kostnadene kunden pådrar seg ved å benytte bankens fysiske filialer.

Det er stor forskjell på hvor mye du må betale i avgifter hos forskjellige banker, avhengig av om du er nettbankkunder eller ikke-digital kunde som foretrekker å gjøre dine bankanliggende i en bankfilial.

Undersøkelsen ble gjennomført blant landets ti største banker og viser at de årlige avgiftene varierer mellom 60 kroner for nettbankkunder med vanlig basiskundeforhold (der det ikke er kalkulert med lån for eksempel) og opp til 2105 kroner for kunder som bare ta vare på sine banktjenester i en fysisk bank. I gjennomsnitt koster det 253 kroner i året for den digitale grunnpakken hos Statoil, mens ikke-digitale kunder får et gebyr på gjennomsnittlig 1.800 kroner i året – dette er syv ganger så mye som nettbankkunder. Med andre ord, det er dyr forretning å ikke bruke nettbank.

Varierende priser fra nettbank til nettbank

Det er også betydelige forskjeller i årlige kostnadene ved å sammenligne nettbankene bank mot bank. Faktisk svinger den årlige kostnaden for privatkunder fra mellom 235 kroner til 505 kroner.

Det vil si du gjør klokt i å sammenlikne gebyrer før du oppretter en ny bankkonto eller bytter bank. Det samme gjelder gebyrer for alle tjenester du måtte benytte banken til som for eksempel billige forbrukslån, kredittkort og eller boliglån. Du vil finne masse nyttig informasjon her på vår side for alt som har med nordmenns privatøkonomi å gjøre!