Ta et tilbakeblikk på 2017

Ta et tilbakeblikk på 2017. Snart er alles favoritt høytid over oss. Derfor vil vi benytte anledningen til å snakke litt om andre verdier. Vanligvis finner du alt som har om lån på nettet og personlig økonomi i vår nyhetsseksjon. I dag vil vi snakke om andre verdier. Samtidig vil vi ønske alle lesere en flott og avslappende juleferie. Vi håper dere alle får tid til å lade batteriene i mellom juleselskapene og alt som skjer. Ta deg litt tid til å reflektere over året som har gått og hvilke oppturer og nedturer man har lært av i året som gikk.

Hva kunne jeg ha gjort annerledes

Kanskje det ikke høres hyggelig ut, men ta dere tid til a se gjennom 2017. Fra et finansielt ståsted. Hva har man gjort riktig? Kanskje dere har betalt ned en stor del av boliglånet. Det er grunn til å gi seg selv et klapp på skulderen. Kanskje du endelig i 2017 sendte din siste innbetaling til Lånekassen. I så fall har du all grunn til å feire! Noen av dere har for første gang en sparekonto med et sikkerhetsnett på plass. Andre kanskje har endelig blitt kvitt en slem betalingsanmerkning. Alt som har gjort den finansielle situasjonen bedre eller mer oversiktlig og håndterlig er verdt å glede seg over.

En plan for 2018

Det er slutten av et kalenderår. Mange har godt av å reflektere over hva man eventuelt har gjort galt. Galt i forbindelse med egen personlig økonomi. Mange vil angre på impulsbeslutninger eller andre feiltrinn. Har du leid deg en leilighet du ikke egentlig har råd til? Da kanskje du bør flytte i 2018. Nordmenn som angrer på å ha tatt opp for mange forbrukslån bør ta et oppgjør med seg selv. Trengte du alle disse pengene egentlig? Sjekket du grundig hva slags budsjett du kan leve på eller ble det enklere å strutse? Viktigst av alt er ikke å miste motet, men å bestemme seg for nye vaner. God jul og godt nyttår!