Ta opp et lån for å komme tilbake på topp

Ta opp et lån for å komme tilbake på topp. Det er en myte at ingen gjeld er god gjeld. Når vi snakker om å ha gjeld i dag, er det nesten alltid i et negativt lys. Du hører det hver dag: huseiere er undervannsoperasjoner, det nasjonale underskuddet stiger, forbrukerne blir saddlet av kortkortsutgifter, landets kandidater er begravet under studielån.

For bedrifter er sannheten om gjeld langt mindre uheldig. Som det høye finansieringssettet forstår, er ikke alle lånene dårlige. For småbedrifts-eiere som kanskje ikke har en mastergrad i økonomi vil de hjelpe dem til å bruke gjeld til å overleve.

Tips om “gode” lån

Gjeld er vanligvis billigere enn å gi opp hele egenkapitalen. Dette er den mest bemerkelsesverdige, men uansett sant. Når du skaffer penger til din bedrift, er det nesten alltid dyrere å gi opp egenkapitalen på lang sikt enn å ta på seg gjeld. Egenkapitalen koster deg en del av virksomheten din, for alltid.

Det er svært få situasjoner hvor å gi opp et stykke av virksomheten din, fungerer som det billigere alternativet. Hvordan vet du? Hvis summen av forventet kontantstrøm (på diskontert grunnlag) du gir opp for en egenkapitalinvestering, er større enn kostnadene ved gjelden, så er du bedre i å få gjeld.

Strategiske lån

Hvis muligheten er riktig, er gjeld ofte det bedre strategiske valget. Du kan tjene penger på gjeld og åpne opp nye områder for vekst. Her er spørsmålet: “Er avkastningen fra denne investeringen høyere enn kostnaden for gjelden tilgjengelig for meg?” Når avkastningen er høyere, er gjelden verdt det.

Betaling av renter på gjeld reduserer skattebyrden. Mange gründere er ikke klar over denne overraskelsesfordelen med lån. Kostnaden av interesse reduserer skattepliktig fortjeneste og reduserer derfor skattekostnaden. Den effektive interessen du betaler er lavere enn den nominelle renten på grunn av dette.

Små bedrifter kan også bruke den til å forbedre selskapets økonomi. Dette videre setter låne fra å selge egenkapital som et middel til å finansiere forretningsveksten.