Ta opp et lån til oppgradering av hagen

Ta opp et lån til oppgradering av hagen. Hvis kona driver deg til vannvidd eller mannen går amokk på hagesenteret. Ta et steg tilbake. Skal dere låne penger for å gjøre noe bedre ut av et hageareal skal dere ha en plan.

Før du går i gang med å planlegge ditt uterom bør du vurdere nøye hva det endelige resultatet ser ut som. Lag deres egen oase i byen. Eller gjør det absolutt meste ut av en stor terrasse. Ved hjelp av tre, stein og riktig belysning, bør du tenke nøye gjennom tomtens beskaffenhet og dens potensiale.

Har du en skrå tomt kan du for eksempel utnytte dette ved å bygge en mur for å få større uteplass og slippe rasfare. Er du glad i sol kan det være noen trær må felles. Eller kanskje du vil ha skygge og heller må plante trær. I tillegg bør du også tenke på solforhold og kartlegge hvilket sted som egner seg best til en uteplass i forhold til vær og vind.

Fem tips til planlegging av uteplassen

Du kan låne opp til hele 100.000 kroner i forbrukslån for å gjøre noe med hagen. For den saks skyld trenger du heller ikke å fortelle banken hva du trenger pengene til. Hva du låner penger til er nemlig 100% opp til deg når det gjelder nettlån.

  • Kartlegg forutsetninger og muligheter (m2 etc)
  • Definer familiens behov og lytt til alle
  • Benytt og vær kreativ med ulike typer av materialer
  • Bruk lys for å skape den riktige stemningen alle tider på døgnet
  • Del uterommet inn i soner med egne funksjoner

Tenk igjennom hva du kan beholde av trær og fjell som du kan integrere inn i planleggingen. Spiller du på lag med naturen kan den gi deg en god pekepinn. Kanskje du kan lage noen lune sitteplasser, bygge et blomsterbed og kanskje lage en urtehage i foten av en fjellskrent.

Familiens behov?

Hva er dine behov, og hva vil du bruke hagen til? Hva slags type familie dere er spiller også en rolle for hvordan dere forvalter de pengene dere låner. Er dere klare for masse hagearbeid? Hvem har grønne fingre i familien. Uansett ser det ut til at vi har en fantastisk sommer. Hygg dere utendørs. Hagearbeid er en positiv aktivitet som hele familien kan delta i.