Tanker om å låne til ny bil?

Å ha en eller flere biler i en husholdning blir sett på som et must mer enn en luksus i dag. Vi er blitt avhengige av å kunne bevege oss raskt. Vi har liten tid og må ta mellom punkt A og punkt B på kortest mulig tid.

For å kjøpe en ny bil er vi mange som drømmer om og kanskje er det bare i dag du skal oppfylle den drømmen? Når du kjøper en bil, er det spesielt viktig å sammenligne finansiering fordi en bil er en kostbar investering som synker i verdi hver dag. Renten skal være så gunstig som mulig for å holde nede unødvendige kostnader. I stedet får du muligheten til å betale tilbake en høyere sum på lånet. Jo lenger du har et billån, jo dyrere blir bilen, så det er bra å prøve å ha en kort tilbakebetalingstid.

Søk om billån online sparer tid og penger

Det er vanlig å få et lånetilbud direkte fra bilforhandleren. Vanligvis er lånene dyrere, så det lønner seg å finne ut fakta og sammenligne forskjellige lån før du bestemmer deg. Våre sider har partnere som tilbyr billån i mange variasjoner.

Når du tar et billån, har banken bilen som en viss sikkerhet for lånet. Imidlertid mister bilen raskt verdi og derfor ser banken tilbakebetalingstiden i forbindelse med søknaden. Dette fordi avskriving ikke blir for store i forhold til lånets størrelse og tilbakebetalingstiden. Det er normalt å betale et billån på 5-7 år. Det anbefales ikke å ha et lån på en bil lenger enn denne tidsperioden.

Søknadsprosessen kort forklart

En lånesøknad går vanligvis veldig raskt og greit. Banken eller kredittinstitusjonen gir vanligvis svar etter noen minutter om lånet er innvilget eller ikke. Søknaden kan gjøres på internett, telefon eller et bankkontor. Det kommer selvfølgelig an på hvilket firma du velger og hvilke forskjellige metoder de har.

Hvis du søker om et høyt lånebeløp, må du først se at du har penger til kontantbidraget. Hvis du ikke har det nødvendige beløpet, kan det være operatører som låner 100% av bilens verdi. Alternativt kan du kan søke om et privat lån for å dekke den delen. Lykke til!