Tips før du låner penger

Før du overhodet tenker over å låne er det noen spørsmål som bør stilles. Har du egentlig råd til å låne penger? Sjekk ut om din egen økonomi før du avgjør om du virkelig har råd til et lån. Kanskje har du god orden i din økonomi din lenge. Da vet du at du kan håndtere et lån. Slik er alt klar for å få en bra låneavtale. kanskje det allerede er en del nedbetalte lån bak deg.

Hvis du derimot har betalingsanmerkninger er saken en helt annen. Hvis du har betalingsanmerkninger kan få hjelpe deg med lånesøknader. Uansett om du har alt på stell eller ikke er det viktig å spørre seg om du virkelig trenger å låne penger. Kanskje det er bedre å spare. Kanskje en refinansiering er på sin plass. Ikke gå i lånefellen slik at du risikerer å redusere kredittverdigheten din enda mer.

Start med å redusere kostnader

Kanskje det kan kuttes ned på noen av dine utgifter. Søker du om et nytt lån så kommer du til å få ekstra månedlige kostnader. I tillegg vil långivere i tillegg til nedbetaling av lånet ha renter på lånet. Du låner ikke bare den summen du mottar. Du låner langt mer. Dette må regnes inn i kostnaden. Går du allerede i dag i null hver måned er det kanskje ikke et bra tidspunkt å søke om et nytt lån.

Hvor stabil er din inntekt? Alle banker krever bevis på fast ansettelse, selv om mange långivere også godtar at du har deltidsansettelse eller lignende. Har du ikke en fast ansettelse vil renten blir høyere og betingelsene dårligere på de lån du tar opp. Det er også bedre å samle lånene dine oversiktlig før du søker om nye lån. Banker og långivere setter pris på at du har orden på økonomien. Hvem ville ikke sette pris på en lånetager som har oversikt. Å samle lånet i ett stort lån kalles refinansiering. Samle sammen alle dine smålån til et stort lån. Slik sparer du både renter og kostnader.