Tips for å få orden i privatøkonomien på 1-2-3

Hvis det er dårlig stelt finansielt er det en veldig ubehagelig situasjon. Noe må gjøres, men hva? Vi dømmer ingen som har endt opp i inkasso-fella. Vi vil komme med noen velmente råd som kanskje kan hjelpe mens du føler postkassen svulme over og redsel for hva som kommer til å skje.

Våre beste tips

1. Få full oversikt over all gjeld

Det er lett å bli så overveldet at man stikker hodet i sanden og rett og slett ikke makter å ta tak i de faktiske tall. Oversikt er bra for deg! Bare når du vet hvor mye du har i gjeld vil du kunne begynne å takle det hele.

2. Snakk med banken din. Snakk med Inkassofirmaet

Hvis du klarer å ta den vanskelige praten, og hvis du klarer å være helt ærlig og realistisk i å styre deres forventninger, vil du straks føle deg bedre. Til syvende og sist er det i deres egen interesse at du kommer deg på beina igjen.

3. Hvis du kan låne en sum som gir deg muligheten til å komme på bena, er det verdt å vurdere?

Ser det ikke ut er det kanskje på tide å konsolidere alle lån hos en kreditor. Er du helt i beita for familie og venner som kan låne deg nok til å komme ut av gjeldskrisa er det institusjoner som kan ta over din samlede gjeld, og du vil ha kun en institusjon å forholde deg til. Da blir det straks enklere å håndtere papirmølla. Her kan du utnytte muligheten til å sammenligne lån enkelt på ett sted.

4. Hvor er jeg?

Kanskje du ikke tjener de pengene du kan fordi du er i en blindgate karriere-messig? Er det noe du kan gjøre for å finne en bedre betalt jobb? Skal du kanskje tilbake på skolebenken for å komme dit du vil? Sett deg ned med et blankt ark eller dokument og brainstorm litt med deg selv.

Viktigst av alt er at du ikke glemmer at du ikke er alene med gjeldsproblemer. Dette har mange før deg vært igjennom og kommet ut på solsiden til slutt. Det kan du også. Gi slipp for angsten av regninger og purringer og ta selv tak i problemet med begge hender. Du gjør deg selv