Tips for å spare penger når du er singel

Å være single presenterer noen unike økonomiske utfordringer. La oss se på enkelte områder som er forskjellig for deg som kjører et solo-show og to-inntektshushold.

Lag et budsjett

Budsjettering er viktig for alle, uavhengig av situasjonen, men det er enda viktigere når du er singel. Du må ha en klar forståelse av hvor pengene går og hvordan du kan spare penger for å finansiere dine økonomiske mål.

Ideelt sett bor du under dine utgifter hver måned. Noe som betyr at du har penger igjen for å spare, investere eller betale ned gjeld. Ved å bruke en budsjetteringsapp kan det bli lettere å holde oversikt på utgiftene dine.

Men hva om du ikke har et budsjett? Det første trinnet er å skape ett.

Spar opp for pensjon

Pensjonen hviler på dine egne skuldre når du er singel. Mens det kan være noen tilleggsinntekt i form av trygdeordninger, vil det alene ikke være nok. Og sjansen er at du ikke har pensjon, så det er opp til deg å planlegge for din fremtid.

Hvis du er ung og singel, er pensjonering sannsynligvis det siste du tenker på. Dette er en av flere ting du må huske på når du administrerer penger bare for deg selv.

Opprett et nødfond

En av ulempene ved å være single er at hvis en finanskrise kommer opp, er det opp til deg å løse det. Hvis du mister jobben, betyr det ingen inntekt, siden du kanskje ikke har en ektefelle eller partner med en jobb som fremdeles tar med litt penger. Det er derfor det er så viktig for noen som er single for å få et nødfond.

Den siste tingen du vil gjøre i en nødsituasjon er å slå på kredittkort eller ta på mer gjeld bare for å komme igjennom den. Dette kan bare gjøre saken verre. Så, hvis du kan legge til side, selv litt penger, kan det hjelpe deg når noe kommer opp.