Tommelfingerregler for god økonomi

Unngå gjeld til enhver pris

På grunn av kredittkrisen har mange mennesker en misforståelse om gjeld – at det bør unngås helt. Men det virkelige problemet er overdreven bruk av kreditt som ikke kan tilbakebetales. Så lenge du bruker kredittkort og lån ansvarlig, kan du faktisk forbedre kredittpoengene dine mens du løser umiddelbare økonomiske problemer. Hvis du kan foreta betalinger i tide, er det ingen grunn til å frykte gjeld. Kreditt kan fortsatt være et nyttig verktøy noen ganger å betale for reise- og bilreparasjons-regninger i krisesituasjoner.

Spar 10% av inntektene dine for pensjonering

Det er mulig å bygge et fint økonomisk sikkerhetsnett ved å sette 10% av inntektene dine i besparelse hver måned. Hver enkelt person har sin egen økonomiske situasjon å vurdere, noe som noen ganger krever å spare mer eller mindre. I hovedsak er det ingen fast prosentandel som fungerer universelt. Beløpet du sparer er basert på inntekt, utgifter og fremtidige planer.

Bruk pensjonsfondet for nødsituasjoner

Mens pensjonsfondet kan brukes som en siste utvei for nødsituasjoner, er du vanligvis bedre ute med å utforske andre økonomiske alternativer. Jo bedre kreditt score, jo flere alternativer vil du ha. Selv om du har dårlig kreditt, så lenge du har jobb, er det långivere som kan hjelpe deg.

Fast eiendom er alltid den sikreste investeringen

Husk at det er mange faktorer som styrer eiendomsmarkedet, inkludert den generelle økonomien, hvor godt du opprettholder eiendommen og hvor godt dine naboer gjør det samme. Bankene kan også få betydelig innvirkning på eiendomsmarkedet, uansett hva som skjer med tilbud og etterspørsel. Hvis du er interessert i å investere i fast eiendom, ikke bare stole på personlige økonomitips du hører fra eiendomsmeglere. Gjør din egen bakgrunnssjekk. For alt om norsk personlig økonomi kan du lese mer på våre sider.