Trenger jeg leiebilforsikring?

Det er et kjent scenario for alle som har leid en bil i det siste. Du er lei etter en lang flytur, og det er endelig din tur ved leiebildisken. Agenten er hyggelig til det er på tide å snakke forsikring, og så skrangler han av alle de alvorlige potensielle konsekvensene av å avvise selskapets dekning. Du blir fristet til å kjøpe forsikringen, få ham av ryggen og gå videre med turen.

Men før du bruker en krone på leiebilforsikring, vil du se om du allerede er dekket av din egen bilforsikring og kredittkortfordeler. Selv om din nåværende bilforsikringspolicy sannsynligvis dekker personlig bruk av en leiebil, krever leie av et kjøretøy til forretningsformål en ekstra forsikringspolicy for leiebil. Dette er for krasj, skader og defekter som oppstår når du er involvert i en ulykke.

Kanskje du allerede er dekt

Vi vil dele opp hva leiebilforsikring dekker, om din egen forsikring gjør det overflødig. Og en håndfull situasjoner der det å bruke ekstra penger faktisk kan være et smart grep.

Har du allerede en bilforsikring?

Omtrent alle vil ha ansvarsdekning, noe som vanligvis kreves av statlig lov og hjelper til med å betale for andres medisinske kostnader og materielle skader når du har feil i et krasj. Denne ansvarsforsikringen overfører vanligvis når du kjører leiebil. Så så lenge du er komfortabel med dekningsnivået du har, kan du vanligvis videreføre tilleggsansvar.

Hvis du har tilstrekkelig helseforsikring, er utleiefirmaets personlige ulykkesforsikring sannsynligvis overdreven. Dette gjelder spesielt hvis du også har medisinske betalinger og / eller personskadesikring gjennom din vanlige bilforsikring.

Sjekk din reiseforsikring

Hvis du har kjøpt reiseforsikring for turen din, kan du se om kollisjonsdekning for leiebil er inkludert. Denne typen dekning ligner vanligvis det fra utleiefirmaets frafall av tapskader vil ta seg av, noen ganger til en lavere pris.

Du vil imidlertid sjekke om dekningen er primær eller sekundær. Primær betyr at du ikke trenger å involvere ditt eget bilforsikringsselskap i tilfelle et problem. Sekundær betyr at ditt eget forsikringsselskap først er på kroken før reiseforsikringsdekningen starter.

Via våre samarbeidspartnere kan du låne penger!