Typiske feil å unngå når du søker om et lån!

Enten det er et lån til bolig, bil, din egen bedriften eller bare et forbrukslån er det flere felles feil nordmenn gjør når de søker om lån. Du kan unngå disse fellene ved å lese noen av de vanligste feil nordmenn gjør når de søker lån.

Unngå disse fellene

Du er uvitende om din kredittverdighet. Før du forsøker å få et lån skal du vite hvor du står. Du kan be om kredittrapport fra banken du allerede er kunde hos – og de gir deg som regel svaret på om du er i faresonen på å få en betalingsanmerkning eller ikke. I tillegg vil rapporten vise positive ting, for eksempel når du har betalt dine regninger i tide eller når du har betalt et lån i sin helhet.

Forstå lånebetingelsene før signering av lånekontrakt

Dette er den vanligste feilen. Sørg for at du leser og forstår alt som er involvert med lånet før du signerer noe som helst. signering. Ikke bare bør du ta deg tid til å lese kontrakten i sin helhet, men du bør også stille spørsmål om alt som du ikke forstår. Dette er en vanlig feil fordi folk er ofte så ivrige etter å få lån at de ikke tar hensyn til detaljer. Vit hva du signerer før du signerer.

Velge lånet med den laveste renten- uansett

Rentene endres ofte, noe bankene også har lov til å utføre. Da er det viktig at man ikke utelukkende ser på renten på lånet, men også på andre faktorer som kan spille positivt eller negativt inn. Det er ikke bare den effektive renten du skal ta hensyn til når du søker lån.

Din økonomi er i orden før du søker

Hvordan skal du håndtere et lån når du ikke engang har oversikt over dagens økonomiske situasjon?

Egenkapital

Spesielt for et forretningslån eller et bolig vil det å ha noe egenkapital, for eksempel en forskuddsbetaling, signifikant øke sannsynligheten for å sikre seg et lån. Du skal vite at flere banker ikke er så entusiastiske for å tilby lån til de uten egenkapital – spesielt for større lån.