Unngå julefella. Planlegg allerede nå!

Det er ikke uvanlig å se folk slite dagene like før jul og innse at de har lite igjen i lomma. Mange husker at de har glemt noen og må kjøpe enda flere gaver. Slik ender man med å bruke mer penger fordi de ikke har tid til å lete etter tilbud. Eller de overkompenserer fordi du føler deg skyldig siden du glemte! Husk at ingen kostnad brukt på jul er viktig i forhold til å holde tak over hodet ditt. Eller mat og annet for din familie. Og ingen vil ende i gjeld. Skulle du våkne i Januar 2020 med julerelatert gjeld er det en forferdelig måte å starte et nytt år på. Det kan hjelpe å huske på en kostnadsgrense per person, ettersom det er lett å gå over bord ellers.

Lag en plan og sett en utgiftsgrense

Fra så tidlig som mulig, skriv ned alle du planlegger å kjøpe gaver til, og hvilken gave du har i tankene. Selv om julehandelen til hver enkelt person er en del av moroa, kan det å hjelpe seg med å forhindre panikk. Det hjelper også til å sette en samlet utgifts-grense ved å realistisk utarbeide hva du har råd til å bruke. Se på faste utgifter som må dekkes under alle omstendigheter, jul eller ikke. Hvis du driver med julehandel med et kredittkort, må du bare bruke det du har råd til å betale umiddelbart.

Tjen ekstra penger til jul

Fra å få en ekstrajobb på deltid selge ting på e-Bay og Finn eller liknende. Det er mange kreative måter å tjene ekstra penger på å sette av til jule-utgifter. Selv et lite beløp spart per måned kan legge opp til mye mot slutten av året. For eksempel kan du til og med engasjere barna. Noe som også vil hjelpe deg med å lære dem om penger og økonomisk ansvar samtidig. Har du råd til det kan du alltid ta opp et raskt forbrukslån.