Unngå leiebilfella!

Hvis du er på reisefot og skal ut på tur med leiebil med familien i tau er det lett å gå i fella med egenandelen. Alle har vært der. Man er trøtt og sliten. Flyturen var lang, passkontrollen et mareritt og barna er grinete og kona (eller mannen) er potte sur. Alt som skal til er å hente ut leiebilen. Da er det lett å si ja i foggen, når man blir spurt om man vil ha en egenandelsforsikring på 200 NOK (pluss minus) per dag. Argumentet er at du med denne egenandelsforsikringen kan dekke din egenandel i en eventuell forsikringssak hvis bilen blir skadet.

Hvis du ikke er godt forbredt kan dette bli en dyr ekstrakostnad du mulig kunne spart deg.

Sjekk dine alternativer

Har du reiseforsikring er det godt mulig at de dekker eventuelle mindre skader som kan oppstå med leiebilen. Dette er noe du selv bør sjekke innen ferien, siden reiseforsikringene ikke akkurat plakaterer med slike tjenester.

Noen kredittkort har også en dekning for egenandelsforsikring. Her bør du se om du har betalt en årlig avgift for slikt (rundt 200-400 NOK i årsavgift). Det er lett å se hvordann det er billigere å betale en engangssum på ca. 250 NOK i forskjell til å betale 200 NOK hver eneste dag av ferien.

Siste tips når det gjelder å være smart med leiebil er å booke i god tid. Det er motsatt av flyindustrien og leiebilen kan bli unødvendig dyr hvis du må booke i siste liten.

Husk også at det kan være riktig store forskjeller i pris hvis du henter og leverer leiebilen på forskjeldig sted. Si hvis du skal kjøre gjennom USA er det en god ide å finne et leiebilselskap som ikke straffer deg for hardt fordi du vil levere et annet sted en hvor du plukket opp bilen.