Unngå luksusfella med noen gode huskeregler

Hvis du har sett Luksusfellen så vet du at mange av de som ender opp med i gjeldsfella. Det beste er å ta kontroll over egen økonomi for å unngå at man selv vurderer å kontakte tv-serien for hjelp.

Sett opp budsjett, vær realistisk og ha klare prioriteringer for hva du vil oppnå. Når du setter opp et budsjett vil du få en god oversikt over hva du bruker penger på og hva du kan spare på. Kvitt deg med unødvendige faste utgifter som heller kan bli til et bidrag på en sparekontoen. Bruker du alt du abbonerer på for eksempel? Ved å virkelig være bevisst på hva som kommer inn og hva som går ut er du allerede godt på vei til en sunn personlig økonomiforståelse.

Sett opp en bufferkonto

Et godt råd er å sette opp en buffer-konto. Her kan du ha et vist beløp stående i krisetilfelle. Slik unngår du for eksempel å måtte ta opp dyre forbrukslån i siste liten. Du kan du bruke penger fra bufferen hvis bilen må på verksted, eller vaskemaskinen tar heden. Slik beholder du kontrollen på din økonomi til enhver tid. Du kan i tillegg spare mye penger på å betale tilbake til din egen buffer konto hvis du unngår å ta opp et forbrukslån.

Bryt dårlige vaner

Du bør være frempå og sørge for at du alltid har den beste renten på lån og forsikringer. Kanskje du kan få lavere gebyrer. Men da må du også holde deg oppdatert. Hvis ikke kan du få bedre tilbud fra en annen bank eller forsikringsselskap. Her kan du faktisk spare mange penger i løpet av et år. Mange selskaper tilbyr rabatt når du har flere forsikringer på samme sted, så ta med rabatten og sammenlign om det lønner seg. Totalprisen er det viktigste. Vi ønsker alle lesere sunn og oversiktlig økonomi!