Utvikle de ferdighetene som trengs for å takle fremtidig usikkerhet

Når du har et personlig mål, er det lettere å takle uventede hendelser. Når noe ille skjer, kan du håndtere det mer effektivt fordi du vet hva det er du ønsker og hvor du vil.
Vær tilpasningsdyktig til enhver tid. Hvis du er for stivnakket i tankegangen eller i dine forventninger, vaner og holdninger blir det vanskelig. Se heller på å utvikle motstandskraft – økonomisk og ellers. Du kan bare kontrollere din innsats, ikke omstendighetene.

Vi mener du bør selvsagt forvente det beste men forberede deg på det verste. Hva er dine beredskapsplaner? Hva vil du gjøre hvis aksjemarkedet krasjer? Hvis du mister jobben? Hvis partneren din dør i morgen? Har du sparepenger? Mange lever i usikkerhet over hva framtida har å by på. Kanskje det er på tide å investere i fast bolig for eksempel? Boliglån kan du/dere sjekke ut via våre sider på 1-2-3.

Hvem vet hva framtiden bringer

Når vi legger planer for fremtiden, det beste alternativet å basere planene på hva som har skjedd tidligere. Ingen annen metode gir bedre resultater. Men det er viktig at vi erkjenner at fortiden ikke er et veikart. Den kan ikke fortelle deg hva som ligger foran deg. Alt det kan gjøre er å hjelpe deg å se hvordan andre veier har ledet. Og kanskje lære av hvordan andre mennesker har navigert gjennom livet. De fleste banker har riktig dyktige rådgivere online. Dette er folk som er kløppere i å gi råd.

Kanskje det er nøkkelen til å unngå skjebnen til dodoen: I stedet for å ha et sett med forventninger for fremtiden, har du et sett med planer. Og vær villig til å revidere disse planene når ting endrer seg. For stol på oss. Ting kommer til å endre seg underveis enten du liker det eller ikke. Stort lykke til!