Vær forberedt på lommetyver denne ferien

Før du reiser kan du ta noen skritt for å minimere tapet ditt i tilfelle av tyveri. Lag fotokopier av nøkkeldokumenter – passet ditt, togkort, bilutleie, reiserute, resepter (for briller og /eller medisin), og mer – for å ta med deg som en sikkerhetskopi. Hvis du har dyr elektronikk (kamera, nettbrett, smarttelefon, etc.), bør du vurdere å få tyveriforsikring. Ta et bilde av ditt kostbare utstyr og lagre bildet eksternt i tilfelle det vil hjelpe deg med å avgjøre et eventuelt forsikringskrav.

La alt fancy bling bli hjemme. Luksuriøs bagasje lokker tyver. Tyven velger den mest imponerende kofferten i haugen – aldri den slitneste Samsoniten.

Slik unngår du tyveri

Hvis du har tilstrekkelig skjønn så er du oppmerksom på dine eiendeler, og unngår å sette deg selv i risikable situasjoner (for eksempel uopplyste, øde områder om natten). Din reise bør være omtrent like farlige som en tur til dagligvarebutikken!

Bruk et pengebelte. Et pengebelt er en liten, glidelåset stoffpose på en elastisk stropp som festes rundt midjen din, under buksene eller skjørtet.

La dine verdisaker bli på hotellrommet ditt. Dyrt utstyr, for eksempel en bærbare datamaskin, er mye tryggere på rommet ditt enn med deg i en bag på gaten. Mange hoteller har ofte har safe på rommet (eller i resepsjonen) og mange finner dem en kilde til stor komfort. Det er hva Kim Kardashian burde gjort før hun ble robbet i Paris!

Tyveri skjer, selvfølgelig, men det er relativt sjeldentpå hoteller heldigvis. Reisende er mer sannsynlig å utilsiktet miste posene sine enn å få dem stjålet.

Ta alltid en titt bak deg før du forlater et sted eller en transportform. På hotell, hold deg til en utpakkings-rutine. Kjør gjennom en mental sjekkliste hver gang du pakker opp igjen: pengebelte, pass, telefon, elektronisk utstyr, ladere, toalettsaker, vaskerom og så videre. Før du forlater et hotellrom for godt, utfør et raskt overordnet søk – under sengen, under putene og sengeteppet, bak baderomsdøren, i en veggkontakt. Ha en trygg ferie. Lær mer om reiseforsikringer på vår side!