Våre beste budsjettips!

Bortsett fra å opprettholde en positiv tankegang, her er våre beste retningslinjer for å hjelpe deg med å lage og administrere et suksessfullt budsjett:

1. Hold det enkelt

Mens et budsjett kan være et flott verktøy for å håndtere økonomi, kan det fort bli overveldende hvis det er altfor detaljert eller idealistisk. Det viktigste er å være realistisk og forstå dine egne vaner. Hvis du finner et problemområde innenfor budsjettet ditt, som for eksempel å spise ute eller shopping, i stedet for å være for hard mot deg selv, plukke ut ett eller to områder du kan spare på. Den vanskeligste delen av et budsjett er å holde seg til det, slik at enklere du kan gjøre det, jo bedre.

2. Sett en tidsperiode

Etablere budsjettet for en tidsperiode som er lang nok for deg å se resultater. Vi foreslår budsjettering for ett år av gangen med re-evaluering halvveis. Budsjettering måned til måned kan romme daglige utgifter og regninger, men et årlig budsjett kan hjelpe deg også å planlegge for større og mer sjeldne utgifter, som skatt eller ferier.

3. Bygg et “nødsfond” inn i budsjettet

Et nødsfond er en viktig del av ethvert budsjett. Det kan hjelpe deg å finansiere uventede utgifter som medisinsk regninger og en ny vaskemaskin, slik at du ikke trenger å trekke inntekter fra andre områder.

4. Sørg for at alle involverte er på samme side

Enten budsjettet påvirker din ektefelle, partner eller samboer er åpen kommunikasjon om den etablerte økonomiske plan er avgjørende. Hvis du har to personer som har virkelig usammenhengende tilnærminger til penger, er det noe som vil bli et problem i det lange løp. Vær klar over den andre personens holdninger om penger og innse at din egen er ikke universell. Alle trenger å være på samme side.

Å være åpen med de rundt deg om budsjettet kan også hjelpe deg å lage et system mens du arbeider for å få økonomien på rett spor.