Våre beste sparetips for vinterkulda

Våre beste sparetips

Finn og tetning lekkasjer

Kald luft kan lekke inn i hjemmet gjennom små sprekker og hull i vinduer og døråpninger. Forsegle eventuelle hull med caulk eller værstripping.

Kontroller varmeanleggets effektivitet

Mange boliger i Oslo-området er veldig gamle. Dette kan bety ineffektive og defekte varmesystemer som bruker ekstra energi til å varme hjemmet ditt. Dette kan komme til å koste deg penger. Hvis du opplever ujevn oppvarming eller systemet trenger hyppige reparasjoner, planlegg en inspeksjon av en Invester i LED-lys for å minimere energiforbruket. Se etter ENERGY STAR®-sertifiserte lys.

Vurder en programmerbar termostat

I kaldt vær må du stille termostaten så lav som komfortabel når du er hjemme under. Å redusere varmen med bare noen få grader når du sover eller ut av huset, vil bidra til å spare penger.

Flere energitips

Reduser varmetapet gjennom peisen

Hvis du har en peis, må du holde spjeldet lukket når den ikke er i bruk. Lukk dørene som kommer inn i rommet når en brann slås på og senk termostatens temperatur. Hvis du aldri bruker den, forsegl røykrøret.

Benytt deg av sollyset

Varm opp hjemmet ditt naturlig ved å åpne gardiner på sørvendte vinduer om dagen. Lukk gardiner om natten for å beskytte ditt hjem mot å miste varme gjennom vinduene.

Dekk trekkvinduer

Hvis ditt hjem ikke har energieffektive vinduer, tett forsegle dem med klare plastplater som dekker rammene. Reduser vannvarmekostnader. Reduser temperaturen på vannvarmeren til 38 grader. Eller vurder å installere en tankløs vannvarmer som oppvarmer vann etter behov, og sparer kostnadene i det lange løp.

Bytt ut luftfiltre

Husk å erstatte luftfiltre en gang i måneden. Skitne eller tilstoppede luftfiltre tvinger varmesystemet ditt til å jobbe hardere for riktig luftstrøm, ved hjelp av ekstra energi og økningskostnader. Det lar deg kontrollere temperaturen i individuelle rom eller mellomrom, det er enkelt å installere, og er energieffektivt for å spare energikostnader.

Vi ønsker lykke til på Lånepenger24.no!