Våre besteforeldre vet hva et budsjett bety

Våre besteforeldre hadde ikke en app for å holde oversikt over deres inntekt. Hadde ikke et nettbasert budsjett eller noen som viste dem hvordan man skal spare penger. De kunne ikke klikke på en nettside eller finne en kabelkanal for øyeblikkelige aksjekurser.

De kan aldri ha møtt, enda mindre ansatt, en profesjonell finansiell rådgiver. På våre sider for sunn norsk privatøkonomi kan du finne mange artikler og nyheter som hjelper deg på rett vei.

Hva våre besteforeldre visste

De hadde enkle og fornuftige regler som dagens proffer imponeres av. Her er fem økonomiske planleggingstips som er bestemor og bestefar-godkjent.

Sett deg et realistisk budsjett

Har du oversikt har du kontroll. Hvis du ikke kjenner dine begrensninger blir du sårbar. Mange lån hoper seg opp. Det er kanskje hvorfor du er på nettopp denne nettsiden? Her kan du få mange gode råd om personlig økonomi og lån.

Spar Penger

Hva våre besteforeldre visste var å spare penger. De lå og sov på pengene! Skal du sikre deg og dine er sparepenger alfa og omega. Pengene trenger ikke være i madrassen! En sparekonto var viktigere enn mat (nærmest) til tider.

Kjøp kvalitet

I mange tilfeller er det en god ide å bruke litt mer. Men det høres helt tullete ut sier du kanskje? Neida. Det er helt riktig. Et par gode sko vil kunne vare flere år. H&M sko har mye å by på, men de varer ikke. Samme gjelder kasseroller og sengetøy. Ofte er det verdt å investere i kvalitet. I lengden vil det lønne seg.

På våre sider kan du selv se hvor lett det er å ta opp et forbrukslån. Slik kan du låne det lille ekstra for en bedre investering. Les alt du trenger å vite i vårt arkiv. Vi vil si vi er Norges beste nettside for forbrukslån.