Vi snakker billån igjen!

Hvis du ønsker å kjøpe en bil men hadde ikke nok penger til å gjøre det, så finns det lån som er spesielt utformet for deg. Disse lånene, kjent som billån, er perfekt hvis du skal investere i en ny bil. Din nåværende bil kan ha blitt for gammel, eller du trenger en bil for familien. Hva enn årsaken er, fins det et lån som passer deg. I denne artikkelen gir vi deg noen fakta om billån, og fordelene ved å ta opp et slikt lån.

For mange er ikke forskjellen mellom en bil lån og et personlig lån umiddelbart åpenbare. Det handler om lånets sikkerhet. Et felles personlige lån kan du noen ganger få helt uten sikkerhet, det vil si at du kan låne penger, men du må ha bevis på at du kan betale tilbake lånet du tar. Når det kommer til bil lån, det er en forskjell, men du har oftest en bruktbil og deg selv som din sikkerhet. Hvis du ikke klarer å betale ned billånet tar de rett og slett bilen i stedet for kontanter.

Hvor god er renten for billån?

Siden billån har denne sikkerheten vil du vanligvis få en bedre rente på lånet. En annen forskjell er at du vanligvis ikke kan få billån for hele bilens kostnad, men må bære noe av kostnadene selv, et såkalt cash bidrag.

Som kunde er det også svært viktig å tenke på hvor du kjøper bilen. I noen tilfeller vil låneselskapet spesifisere hvilke bilforhandlere du kan benytte, og ikke tillate deg å kjøpe direkte fra en privatperson. Det kan også være krav til bilens alder, pris, forsikring og andre variabler, så pass på å lese liten skrift når du velger hvem som skal ta auto lån på. Disse kravene finnes til bilen for å ha et godt marked hvis det må brukes som sikkerhet. Men noen ganger kan du få en bedre rente på billån i forbindelse med kjøp av miljø klassifiserte kjøretøyer.

Husk alltid å sammenligne flere forskjellige selskaper, slik at du får best rente på billån. Banken din som du allerede har en konto med kanskje selv tilbyr denne typen lån, så det er godt å sjekke med dem først, så i noen tilfeller kan du få fordeler fordi du allerede er kunde hos dem. Ellers er det mange nettsteder som er spesielt beregnet for å sammenligne billån, slik som denne siden du leser dette på nå.