Vi tester: Leasy

Leasy har gjort sine lån tilgjengelige for norske forbrukere flest. Selskapet opererer med en 20-års aldersgrense, noe som er mer eller mindre standard. De har også krav om at søkere må ha en fast, beviselig inntekt. Lån hos Leasy er kun tilgjengelige for norske borgere som har vært registrert i Folkeregisteret i minst to år.

Leasy byr ikke på lån til søkere som står registrert med betalingsanmerkninger. I og med at du kan bruke et usikret lån hos Leasy på hva som helst, er dette en lånetilbyder som vil passe for de fleste.

En ting som gjør at selskapet skiller seg litt ut fra konkurrentene er at maksbeløpet er forholdsvis lavt. Mens den største summen du kan låne hos Leasy er 50 000 kroner, kan du låne opptil 10 ganger så mye hos enkelte andre online låneinstitusjoner.

Dette medfører at Leasy særlig er et egnet alternativ for de som trenger et mindre og kjapt bidrag til økonomien. Hos Leasy kan du altså enkelt ordne penger til å dekke noen uventede regninger, eller ta en sydentur, men kanskje ikke betale for en ny båt eller storstilt oppussing av boligen.

Fordeler og ulemper hos Leasy

Selv om du kan låne ganske så små summer hos Leasy, tilbyr selskapet ikke veldig kort tilbakebetalingstid. Låner du 10 000 kr. kan du velge om du vil betale summen tilbake over 12, 24, eller 36 måneder. Minste tillatte tilbakebetaling er hele 12 måneder.

Et viktig pluss med å ta opp et forbrukslån uten sikkerhet hos Leasy er at selskapet byr på hele 60-dagers rente og avdragsfrihet. Dette kan komme svært godt med hvis du trenger litt økonomisk pusterom. Mange gjør jo det når behovet for et lån melder seg.

Et minus med Leasy er at dette selskapet kun byr på lån under 50 000. Mange forbrukere vil ha behov for større summer – for eksempel for å finansiere egenandel til boligkjøp, ny bil eller sykkel.