Viktige ting du bør vurdere før du låner penger for å installere solpaneler

Å benytte fornybare energikilder har alltid vært en populær ide. På et kommersielt nivå, men den gode nyheten er at det langsomt blir et levedyktig alternativ på individnivå. Du kan installere et solpanel på taket ditt og ta fordelen av solenergi, og dermed redusere avhengigheten av et elektrisk system eller strømnettet. Hvis du planlegger å installere solpaneler på taket ditt, må du huske på følgende punkter.

Bestem om solpaneler ville ha nytte for huset ditt

Før du selv begynner prosessen med å velge og installere solcellepaneler, må du avgjøre om det faktisk er fordelaktig for huset ditt å ha en solpanel-installasjon. Analyser kravene og parametrene før du installerer noe. Hvis de nødvendige parametrene ikke er oppfylt, vil det beseire formålet med å installere solcellepanelene.

Tenk på takstrukturen, dens retning og typen skygge den mottar gjennom hele året. Hvis taket ditt mottar en god mengde direkte sollys for det meste av året, ville det være en god ide å installere solcellepaneler. Hvis du har store trær som omgir taket ditt, vil det være mye skygge. Og dermed forhindre panelene i å utnytte solenergi selv om det er godt sollys hele dagen. Pass på at panelene er plassert slik at de ikke samler opp noen rester som hindrer panelene fra å motta riktig sollys.

Bestem forbruk

En rask studie av energiregningene dine vil hjelpe deg med å finne ut hvor mye strøm du bruker. Hvis forbruket er mindre, vil et lite solsystem være tilstrekkelig og omvendt. Overvåk strømforbruket nøye og sett inn planen for solenergi.

En gjennomsnittlig solcelle gir omtrent 0,5 volt og en hel solpanel består vanligvis av 36 – 72 solceller. Beregn antall paneler du trenger for å møte ditt totale strømforbruk per dag, måned eller år. Du kan låne penger til hva du vil via våre norske lånetilbydere her. Lykke til!