Vil dere søke lån sammen? Del 1

Det er mye du kan gjøre for å styrke en søknad om forbrukslån. Spesielt hvis din inntekt er veldig lav. Alt handler om långivers vurdering av deg og din betalingsevne. Kredittscore og inntektsnivå har veldig mye å si om du får godkjent en lånesøknad.

En av de beste måtene å skaffe bedre vilkår på forbrukslånet er med en medsøker. Slik kan du få en gunstig rente som sparer deg for mye penger på lang sikt. Men, det en del ting man skal være oppmerksom på før man søker på forbrukslån med en medsøker. Vi vil gå gjennom medsøkerlån i denne 2-delte artikkelen. Har du vurdert å ta opp lån sammen med noen andre gjør du klokt i å lese videre.

Hva er en medsøker?

En medsøker er en person som stiller som ekstra økonomisk sikkerhet på lånesøknaden. I disse tilfellene vil du som oftest få en bedre effektiv rente på forbrukslånet ditt. Og det er jo alltids riktig bra. Banken er glad også, siden de tar en lavere risiko med lånet når to søker om det, i stedet for bare en enkeltperson.

Forbrukslån er lån uten sikkerhet, som betyr at din betalingsevne blir stilt som eneste økonomiske sikring på søknaden/e. Har du en medsøker vil banken imidlertid ha nok en inntekt å ta i betraktning når de vurderer betalingsevnene deres. Vil du ha et forbrukslån innvilget og fått avslag solo, kan dette være løsningen. De aller fleste forbrukslån har krav til minimuminntekt for å godkjenne en lånesøknad. Slik hindrer de at personer med for dårlig betalingsevne får innvilget lån. Stiller dere som medsøkere med to inntekter skal det lite til for at du når dette kravet.

Hvem egner seg som medsøker?

En medsøker høres kanskje ut som en slags vidunderkur hvis du har behov for penger raskt. Med en ekstra person på søknaden vil du sannsynligvis få både lavere rente og muligheten for et høyere lånebeløp. Det er uansett viktig å tenke nøye gjennom hvem du spør. Som medsøker tar personen på seg en stor økonomisk forpliktelse. Spesielt når dere låner uten sikkerhet. Derfor bør forholdet deres være solid.