Vil du refinansiere ditt boliglån?

Hvis ditt boliglån begynner å bli gammelt kan det lønne seg å se på om det lønner seg med en refinansiering av boliglånet. De av dere som ikke hadde nok egenkapital når dere kjøpte kan bli hjulpet. Og også dere som har hatt såpass stor økning i boligens verdi at det anses som en økt sikkerhet for banken, kan spare på å refinansiere. Men, hva er egentlig refinansiering av boliglån?

Det handler selvsagt ikke om å redusere den gjelden man har. Kanskje har din 1.5 millioners leilighet nå kunne selges for over 2 millioner kroner. Et søke om refinansiering av boliglån takket være markedets prisøkning. Ved å søke om refinansiering av boliglånet vil den andelen du har i lån på boligen bli redusert med mange prosentpoeng. Dette telles som en sikkerhet for banken din. Refinansiering vil kunne sørge for at du får lavere rente fremover. Et refinansiert boliglån gjør ikke at du blir “kvitt” noe av gjelden. Men med denne økte sikkerheten har lånet færre utgifter. Tenk deg hva du kan bruke disse pengene på istedet! En refinansiering av ditt boliglån vil sette deg på veien for å bli gjeldsfri raskere. Sjeldent vil du ha noe å tape på refinansiering av boliglån.

Verdt å vite om refinansiering

De fleste banker vil være interesserte i å ha deg som kunde. Våre bankpartnere tilbyr alle forskjelldige former for refinansiering. Da også av boliglån selvsagt. I dag er det blitt veldig enkelt å bytte bank for boliglånet. For de fleste er det nok å velge mellom når man søker om refinansiering av boliglån. Det er bare å stå på sitt og ha tålmodighet. I utgangspunktet koster det ikke noe å refinansiere. I noen tilfeller vil du dog bli nødt til å betale et beløp som tilsvarende etableringsgebyret.

Alle typer lån kan refinansieres i dag. Og det kan refinansieres på nettet. Vanligst er det å refinansiere dyr kredittkortgjeld, eller forbrukslån med dårlige rentesatser. I praksis gjør man dette på samme måte som når man skal søke om refinansiering av boliglån.