Visste du dette om forbrukslån?

Nordmenn elsker forbrukslån! Siden starten av 2000-tallet har antallet innvilgede forbrukslån nærmest eksplodert. Svært lite tyder på at dette vil endre seg med det første. La oss ta en titt på forbrukslån og mulig avdekke noe du ikke visste om forbrukslån.

Forbrukslån er oftere billigere i lengden enn å benytte dyre kredittkort. Det er en vanlig misforståelse at forbrukslån er den dyreste formen for lån. Statens Institutt for Forbruksforskning publiserte en rapport som viser at 315 000 norske husstander sliter med høy kredittkortgjeld. Gjennomsnittlig har husstandene dette gjelder en negativ balanse på 60 440 kroner, med en effektiv rente på mellom 20 – 30%. Kontrasten er derfor stor sett opp mot forbrukslån som ofte utstedes med rente ned mot 15%.

NRK rapporterte også i sommer at 1 av 4 nordmenn med kredittkortgjeld ville kunne spare tusenvis av kroner ved å benytte seg av et forbrukslån i steden.

Ingen pant eller ubehagelige spørsmål

Din vanlige bank vil trolig avhøre deg nærmest om hvorfor du trenger lån og hva du mener å bruke det til. Søker du forbrukslån på nettet hos oss er det ingen svette møter i bankfilialer eller innvaderende spørsmål.

Forbrukslån er et såkalt “usikret lån”, som betyr at banken ikke krever pant i en spesifikk eiendel som hus eller bil. Siden lånepengene kan brukes til hva som helst er dette et veldig populært valg blant mange norske forbrukere. Fleksibiliteten er satt pris på samt din anonymitet. Oppussing er en av favorittårsakene til at nordmenn tar opp lån på nettet. Tett etterfulgt av elektronikk, nedbetaling av eksisterende gjeld og ferie.

Også verdt å merke seg er den utrolig raske behandlingstiden på norske forbrukslån. Ofte har du pengene allerede samme dag eller minimum innen 48 timer. Konkurransen mellom de forskjellige bankene kommer deg til gode.