Boliglån på nettet er også en mulighet

Vårt beste råd til deg som søker lån, uansett hvilket lån, er å sammenligne på nettet. Ved å bruke sammenligningstjenester på nett finner du oppdaterte oversikter over bankenes tilbud på boliglån. I tillegg til oversikt over bankenes rentenivåer finner du også gode råd og informasjon. Å oppta et boliglån er ikke bare bare.

Hos oss vil du kunne søke og sammenligne flere lånetilbydere på en gang. Vår side inneholder også annet verdt å vite i forhold til lån og privatøkonomi. Renten er det viktigste for alle lån. Derfor er det nyttig å titte på den før man velger banken man vil skrive under hos. Du vil også kunne se hvilke banker som er rimeligst over lengre tidsperioder.

Sammenlign lån i fred og ro og du sparer penger

Det er viktig å huske at et boliglån er en stor forpliktelse som vil følge deg/dere i lang tid. Selv bittesmå renteforskjeller utgjøre betydelige summer på selve totalkostnadene på lånet. Nettopp derfor er det så viktig at du sammenligner og gjør et informert og klokt valg.

Som regel anbefaler vi å hente inn 4 tilbud fra 4 forskjellige banker. Er du i en stabil og god økonomisk situasjon vil du også kunne forhandle fram bedre betingelser! Du bør også sjekke med din nåværende bank om de kan matche de beste tilbudene. Har du et godt kundeforhold til den banken du bruker til andre banktjenester vil de kanskje møte deg med det beste tilbudet.

Du kan søke boliglån med eller uten egenkapital

Minimum 15% av boligens kjøpesum må du kunne stille med i egenkapital. Minstekravet vil dessverre også gi deg de dyreste rentene. For førstegangskjøpere er det heldigvis ofte at dette ikke gjelder. Noen har veldig gode renter på lån til unge førstegangskjøpere.

Men, rentebetingelsene blir bedre dersom du kan stille med mer i egenkapital. Vi gjør oppmerksom om at dette varierer fra bank til bank. Derfor lønner det seg som sagt alltid å sammenligne lån først.