Guide til oversikt over egen økonomi

Guide til oversikt over egen økonomi. Har du oversikt over egen økonomi og en plan for hvordan du bruker pengene dine? Dette er det aller viktigste for å unngå gjeldsfella. Unngå å ta opp lån du ikke har råd til.

Er du er alltid blakk når lønnen kommer for eksempel. Det er et tegn på at du bruker mer enn du tjener. Da er det mange som ender opp med å (mis)bruke kredittkortet sitt eller tar opp dyre forbrukslån. Mange tar opp flere forskjellige kreditttkort og mister oversikten. Hver for sene betaling vil koste deg riktig dyrt i lengden. I tillegg er det mange som ikke aner hvor mye de har i gjeld. Det sier seg selv at det å ha god oversikt over privatøkonomien er viktig. Men det er spesielt viktig hvis du sliter med økonomiske vanskeligheter.

Andre faresignaler

Kanskje du låner penger fra en bank for å betale ned et annet lån. Slik utsetter du bare problemet og “strutser”. Det blir raskt veldig dyrt. Kanskje du har formet en vane hvor du handler på kreditt? Forbrukslån skal for eksempel ikke benyttes til mat og daglig overlevelse. Gjør du det er det på tide med refinansiering.

Sliter du med å få spart opp noen penger. Har du boliglån for eksempel er det veldig krise hvis du ikke kan betale ned på det. Det er også et dårlig tegn om du ikke betaler avdrag, men kun renter på boliglånet ditt. Selv om de fleste har oversikten er det mange nordmenn som sliter. Hovedfeilen de som ender opp med betalingsproblemer gjør, er at de tar for stor risiko i egen økonomi. Som om de månedlige utgiftene kommer som en overraskelse hver måned.

Det er din holdning til penger og ikke hvor mye du tjener som er avgjørende for om du kan få problemer eller ikke. Sett deg ned og få oversikten.