Sms-lån versus forbrukslån

Du er kanskje en av mange nordmenn som har prøvd både sms lån og forbrukslån. Da er ikke denne artikkelen for deg. Men det er mange som er usikre på forskjellen mellom disse to typer lån. Sms-lån, eller mobillån som de også kalles, har tatt det norske markedet med storm. Mest fordi det er så enkelt. Ikke nødvendigvis fordi det er gunstig for deg som forbruker. Her er det mange fallgruver å være oppmerksom på.

Når vi sier det er enkel, er det virkelig såre lett å ta opp sms- lån. Du sender bare en sms med en kode og du vil umiddelbart kunne toppe opp din bankkonto. Etter at du har kommet deg gjennom selve søknadsprosessen, selvsagt. Men når det er gjort er mobillånet bare en tekstmelding unna. Milennials har lagt sin elsk på denne typen smålån. Mange er dessverre ikke klar over hvor mye høyere renten på denne typen lån er. På tampen av kvelden etter en utekveld er det alltid litt for lett å sende denne meldingen.

Forbrukslån lønner seg

Forbrukslån er en mye bedre måte å låne penger på. Med mindre du har fullstendig orden i din privatøkonomi. Tjenesten er noe alle nordmenn har hørt om og som de aller fleste har benyttet. Alle vil på et eller annet tidspunkt i livet trenge et lån. Skulle du komme i en situasjon hvor du ser på lån som et alternativ, er forbrukslån tingen. Renten på “vanlige” forbrukslån er langt lavere enn på sms-lån. For ikke å snakke om renten når du ikke betaler i tide. Media har allerede advart mot for mange forbrukslån, men som sagt, de er bedre enn smålån på mobilen.

Hvilke betingelser kan du få når du skal ta opp en forbrukslån?

Med et forbrukslån kan du få en rente helt ned til 7,95 %. Hvis du for eksempel ønsker å låne 90 000 kroner med en nedbetalingstid på fem år, gir det et månedsbeløp enn 1 873 kroner. Totalprisen blir dermed 112 375 kroner. Forbrukslån stiller ikke krav til sikkerhet, men banken vurderer din betalingsevne. Sammenlign mellom mange forbrukslån med bare en søknad. Velg det lånet som passer best for dine behov.