Spar i fond for dine siste dager

Du har kanskje også fått med deg at mange i dag sparer i såkalte fond. Det er vel ingen grunn til å vente! Men før du starter; sett deg ned og lag deg et mål som du skal spare mot. Ønsker du å tenke på alderdommen, eller er det en leilighet i Spania som frister? Uansett hva målet ditt er, så er det bare å sette i gang og finne en tidshorisont som bør være på minimum 5 år.

Så framt at du har økonomisk handlerom til det og du har penger som du kan sette av i noen år fremover finnes det bare positive sider ved det å spare i aksjefond, og når du har nådd dine mål kan du cashe ut pengene og investere pengene slik du måtte ønske.

Hva er et fond egentlig?

Et fond, eller et aksjefond som det egentlig heter, er et verdipapirfond som investerer penger i aksjer. Du kan til og med låne penger for å investere i fond. Det er en av de største fordelene ved forbrukslån på nett.

Det er altså de som sparer som eier fondet, rent juridisk, men det er et forvaltningsselskap som investerer alle pengene for oss slik at vi har størst mulig sjanse til å tjene penger på dette. Forvaltningsselskapet opererer med konsesjon fra myndighetene og man er derfor godt sikret som forbruker. Forvirret?

Hva du kan tjene på å spare i fond

Alt du trenger gjøre er å finne et ønsket fond, og deretter fastsette en spareavtale eller betale inn et engangsbeløp. Når det gjelder fondssparing vs. bank så handler det naturligvis om at man kan forvente en bedre avkastning på pengene.

Årsaken til det er helt enkel, og bunner i at med mindre man har innsikt i verdipapirmarkedet vil investeringer i enkeltaksjer kunne gi store tap hvis man bommer. I et fond spres risikoen utover ved at ditt forvaltningsselskap investerer i en bred portefølje med enkeltaksjer, samt at de sitter på stor ekspertise. Sett opp et budsjett selv i dag og se om du også kan spare i fond.